Tor 26 maj / År 40 / Nr 1 2022

En specialist på mjuka material för industribruk

Lindevalls Industri AB i Östersund har stor kunskap av tillverkning i mjuka material för industribruk. Produkterna tillverkas genom tillskärning, svetsning, sömnad och stansning. – Vi är snabba och flexibla på att göra små serier och har hög leveranssäkerhet, säger Magnus Rydell, vd på Lindevalls.

Lindevalls Industri startades 1965 av Gösta Lindevall, som insåg att det fanns en framtid inom konfektion av tekniska artiklar. Företaget, som idag har tio anställda, har utvecklats bra och är idag mycket välrenommerad i branschen.
Lindevalls arbetar i mjuka syntetmaterial, exempelvis vävar av polyester eller polyamid, ofta belagda med PVC, men också gummiduk, textilier och läder.
Företagets kunder finns inom många branscher och produktionsinriktningar och därför är Lindevalls en naturlig samarbetspartner redan vid idé- och konstruktionsstadiet.
Merparten av de stora kunderna finns inom verkstadsindustrin, bland annat företag som tillverkar fordon, försvarsmaterial, medicinsk utrustning, fritidsutrustning och utrustning för skogsnäringen.
– Vi gör mycket till försvarsindustrin, där Hägglunds är en av våra största kunder. Det kan till exempel vara verktygsväskor, ryggsäckar och tält som vi utvecklar tillsammans. En annan viktig kund är Husqvarna, som vi gör mjuka textilier åt, till exempel tätningsband och nackskydd till hjälmar, berättar Magnus Rydell.
Bland andra produkter från Lindevalls kan nämnas spännband, remmar, åkmadrasser, kapell & huvar, skyddsmadrasser och dynor samt packningar.
– Vi har en stor spännvidd och det gör att vi själva kan producera kompletta produkter som innehåller flera olika textilier och plaster. Detta har till exempel lett till att vi är en av få i Sverige som kan producera kundanpassade väskor för olika ändamål, säger Magnus Rydell.

Skräddarsydda produkter
Lindevalls tillverkar det mesta enligt kundernas önskemål och är specialist på tillskärning, HF-svetsning, industrisömnad och stansning.
Tillskärning sker med hjälp av en modern datastyrd skärmaskin som säkerställer att man snabbt och med stor precision skär ut detaljer till produktionen.
Svetsning utförs med högfrekvensteknik, vilket innebär att svetsning sker med kalla elektroder och att värmen alstras inne i de material som ska sammanfogas. Metoden lämpar sig för PVC-belagda vävar eller PVC-folier.
Stansning är ofta ett första tempo för tillskärning av delar, som sedan ska sys eller svetsas till en produkt.

Snabba på små serier
– Vi är mycket snabba och duktiga på att göra små serier. Vi kan få ett telefonsamtal på morgonen, utarbeta en idé på förmiddagen och ge ett förslag på eftermiddagen. Dessutom är vi relativt billiga när det gäller att ta fram prototyper och göra små serier. Vill man till exempel ha tio väskor kostar det bara tio gånger enstyckspriset, vilket är ett par hundra kronor. Jag kommer själv från bilindustrin, där ett stötfångarverktyg kan kosta 20 miljoner kronor. Då vill det till att man gör ett par bilar innan man beställer det verktyget, säger Magnus Rydell och fortsätter:
– Vi har också mycket hög leveranssäkerhet och det är därför vi får många beställningar från försvaret. Om vi får en order på 20 tätningar till 20 bandvagnar så har de sina tätningar en vecka senare.
Framtidsvisionen för Lindevalls och Magnus Rydell är att satsa ännu mer på produktutvecklingen.
– Om vi kan hjälpa till med till exempel materialval så att produkterna blir både snyggare och billigare så är det en win-win situation för alla parter.
Magnus Rydell är maskiningenjör i botten och har jobbat med produktutveckling i 16 år på Saab Automobile. Innan han tillträdde sin post som vd på Lindevalls efter julen 2012 var han försäljningschef på det amerikanska bolaget e-AAM i två år.