Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Ester Kök & Bar firar 20 år av god mat och högt i tak

Samma familj har drivit och utvecklat omtyckta Best Western Plus John Bauer Hotel i Jönköping under drygt 30 år. Som ett så kallat Plushotell erbjuder John Bauer Hotel lite mer när det gäller service, med generösa öppettider i både reception och restaurang som exempel. I år firar hotellets restaurang Ester Kök & Bar dessutom hela 20 år under samma management.

Alla hotell inom Best Western är privatägda och har därför en egen stil och prägel. Den gemensamma nämnaren under Best Westerns flagg är fokus på gott entreprenörskap med hög servicenivå, personligt bemötande och prioritering av mångfald. Det är tydligt att John Bauer Hotel är utvecklat med denna värdegrund, där systrarna Katarina och AnnaCarin Fingal sätter det genuina, familjära och nära i centrum.

Naturlig mötesplats
Trots att hotellet har expanderat in i en intilliggande byggnad för att utöka sin mötes- och konferensverksamhet bibehålls fokus på personlighet och god service.
– Att vi fortfarande driver hotellet som ett familjehotell efter så många år är nära nog unikt. Vi vill bevara våra grundvärden och samtidigt fortsätta utvecklas. Restaurangen är fortfarande under samma management och firar 20 år i år. De värden som fanns med då den grundades är fortfarande aktuella idag, säger Katarina Fingal.
Ester Kök & Bar är idag en naturlig mötesplats i Jönköping, med många återkommande lunchgäster. Att attrahera allmänheten till en hotellrestaurang är något av en bedrift, men på John Bauer Hotel har man verkligen lyckats med det.
I samband med 20-årsjulieet kommer Ester Kök & Bar att få en uppdaterad meny med större inslag av vällagade, lokala rätter. Det kommer även fortsättningsvis att vara högt i tak med stora valmöjligheter för gästerna.

Öppnar för bredare målgrupp
Hotellet har genomgått en ständig förvandling under de senaste 30 åren och en strävan efter att ständigt förnya och förbättra har blivit som ett signum. Jönköpings expansion och utveckling har också resulterat i att John Bauer Hotel idag stoltserar på första parkett i hjärtat av staden, alldeles intill Munksjön där många nybyggen nu är på gång.
– Jönköpings stadsbyggnadsvision innefattar en strävan efter att bli Skandinaviens mest attraktiva stadskärna bland städer i samma storlek. Vi vill absolut vara med och bidra till stadens fortsatta utveckling. De senaste satsningarna i restaurangen vittnar om att vi vill öppna upp för en bredare målgrupp och vara med när staden förändras, säger Katarina Fingal.