Ons 22 maj / År 42 / Nr 1 2024

Ett allsidigt transportbolag i Gävle

Med en bred och flexibel fordonspark och en erfaren personal kan Gävle Alltransport AB erbjuda alla typer av transporter och entreprenadtjänster. Företaget drivs av bröderna Tommy och Olle Aneklev och sysselsätter cirka 50 anställda.

Ursprunget till familjeföretaget Gävle Alltransport grundades 1966 av Björn Aneklev. 1987 köpte han upp ett åkeri och bildade det nuvarande bolaget. År 2000 råkade Björn ut för en allvarlig olycka då han fick punktering på en tankbil och fick dra sig ur verksamheten. De båda sönerna, Tommy och Olle, som arbetat i företaget i många år, tog över rodret och sedan dess har verksamheten sakta men säkert expanderat.
– Vi har haft bra mentorer som hjälpt oss att byta verksamhetsgrenar och idag är vi ett allsidigt företag med flera ben att stå på, berättar Tommy Aneklev.
Gävle Alltransport erbjuder alla typer av transporter och entreprenadtjänster. I maskinparken finns 35 lastbilar och ett 15-tal maskiner (sopmaskiner och lastmaskiner).

Bred verksamhet
Företaget utför ytvård med sopmaskiner och städar i centrala Gävle 365 dagar om året. Tio personer är sysselsatta inom den verksamhetsgrenen. Med fem lastbilar utförs transporter av gas åt Aga och ytterligare fem bilar kör byggsopor åt Sita. Tre tankbilar transporterar lut åt Akzo Nobel och Svensk Natrum. Företaget utför också maskintransporter, trädfällning och snöröjning.
– Vi har försökt att ha så många grenar som möjligt genom åren. Om vi tappar en verksamhetsgren så har vi jobb inom andra områden. På så sätt har vi aldrig behövt säga upp folk, säger Tommy Aneklev och fortsätter:
– Vi försöker vara på tå och samarbeta med andra aktörer på orten. Det är viktigt att hjälpas åt och ha en dialog med andra företag. Hellre samarbete än konkurrens.

Engagerad personal
– Vi har en mycket engagerad och lojal personal som är nyckeln till vår framgång. I varje gren har vi en person som är ytterst ansvarig, säger Tommy Aneklev.
Gävle Alltransport håller nu på att ta fram en egen miljö- och kvalitetscertifiering för att få ett ordentligt ledningssystem att arbeta efter. Företaget arbetar ständigt för att värna om miljön och med en modern vagnpark ser man alltid till att ha de bästa maskinerna ur ett miljöperspektiv. Merparten av fordonen är Euro 5-klassade.

Fortsatt expansion
Gävle Alltransport fortsätter att expandera och har nyligen köpt en verksamhetsgren från ett annat åkeri, som innebär att transportera containrar i Gävle hamn. I övertagandet ingick en personal på nio anställda samt fem bilar och fyra truckar.
– Vi vill hjälpa till att lösa problem för våra kunder och är öppna för alla uppdrag. Om det ringer någon och vill ha hjälp så har vi alltid en lösning och om vi inte klarar ett jobb själva så har vi samarbetspartner vi kan kalla in, säger Tommy Aneklev.
Tommy ser ljust på framtiden för Gävle Alltransport och tror att familjeföretaget ska leva länge till.
– Jag har en son som är 23 år och min bror Olle har en son som är 11. Vår förhoppning är att de ska ta över i framtiden så att vi fortsätter vara ett familjeföretag, säger Tommy Aneklev avslutningsvis.