Sön 26 maj / År 42 / Nr 1 2024

Ett framåt byggföretag med säte i Ängelholm

Byggföretaget Leeman Entreprenad AB i Ängelholm startades hösten 2008 av Magnus Leeman. 2010 gick Lars Braun in som delägare i bolaget.
Företaget utför allt från mindre byggservice och renoveringar till nyproduktion av flerfamiljshus och lokaler.

Innan Magnus Leeman startade eget jobbade han som platschef/arbetsledare i Göteborg på bland annat Peab och AF Bygg. 2008 flyttade han tillbaka till hemstaden Ängelholm och bildade Leeman Entreprenad AB, som idag sysselsätter cirka 20 anställda.
– Min vision när jag startade företaget var att vara en konkurrenskraftig byggare i mellanstorleken, säger Magnus Leeman.
Leeman Entreprenad vänder sig främst mot professionella aktörer och upptagningsområdet är nordvästra Skåne. Huvuddelen av kunderna finns i Ängelholm. Bland återkommande och nöjda kunder kan nämnas Trafikverket, Leeman Olsson, Melin Förvaltning och Brännborns Fastighet AB.

Aktuella projekt
Bland aktuella projekt kan nämnas byggnation av 29 lägenheter åt Ängelholmshem på Sofierogatan i Munka-Ljungby. Under våren påbörjas ett projekt med 16 lägenheter åt Båstadshem.
– Vi konkurrerar ofta om jobben med de större aktörerna, men eftersom vi är ett mindre företag med en slimmad organisation kan vi ofta vara mer kostnadseffektiva, säger Magnus Leeman.

Kul på jobbet
Leeman Entreprenad har en kompetent personal med lång erfarenhet.
– Det är viktigt att ha kul på jobbet. Medarbetarna tycker det är roligt att jobba och de är dessutom alltid engagerade, säger Magnus Leeman.
Utvecklingen har varit bra för företaget sedan starten 2008.
– Vi har inte haft en explosionsartad utveckling, men vi har anställt ett par nya gubbar varje år. Vår målsättning är att fortsätta växa i samma takt och att vara lyhörda för beställarens förväntningar, vilket kommer att leda till fortsatt nöjda kunder, säger Magnus Leeman avslutningsvis.