Tor 23 maj / År 42 / Nr 1 2024

Ett ledande företag inom maskinuthyrning

Ramirent är ett av Sveriges största maskinuthyrningsföretag med kundcenter över hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.
Ramirent i Ronneby har funnits sedan 2003 och har idag fyra anställda.

– Vi hyr ut maskiner och utrustning till främst företag, men också privatpersoner i Ronneby med omnejd, berättar Jonas Andersson, kundcenterchef på Ramirent i Ronneby.
I Blekinge finns företaget även i Karlskrona, Växjö, Kalmar och Kristianstad.
Ramirent AB uppstod genom en sammanslagning av Altima och Stavdal 2004. Bolaget ingår i den finska Ramirentkoncernen, som har verksamhet i 13 länder och är ett av Europas ledande företag inom maskinuthyrningsbranschen.

Ett brett sortiment
När man väljer Ramirent får man tillgång till ett brett produktsortiment som täcker de flesta behov inom bygg- och installationsverksamhet. Allt som allt rör det sig om åtskilliga tusen artiklar.

I Ramirents utbud finns:
• anläggningsmaskiner
• el & energi
• ställningar & skyddsräcken
• bodar & vagnar
• kranar & hissar
• byggmaskiner
• liftar

– Vi har bland annat levererat produkter till ett vindkraftsprojekt i Hakarp, en liten by en mil söder om Ronneby. Där har man under sommaren monterat åtta nya vindkraftverk och vi levererade både teleskoplastare, manskapsbodar och elverk eftersom det inte finns någon ström framdragen ute i skogen, berättar Jonas Andersson.

Hela kedjan
Ramirent kan ta hand om hela kedjan – från behovsanalys och projektering till installation, logistik, utbildning, underhåll och demontering. Kunderna väljer själva var i processen de vill ha stöd och i vilken omfattning.
– Vi erbjuder helhetslösningar och har en bred maskinpark från småmaskiner upp till grävmaskiner, liftar, moduler och tillfällig el, berättar Jonas Andersson.
Visionen för Ramirent är ”att vara det ledande och mest offensiva företaget inom maskinuthyrningslösningar i Europa och sätta standarden för produkter, tjänster och kundservice inom branschen”.
– Vi finns lokalt i Ronneby och levererar till både små och stora kunder, säger Jonas Andersson avslutningsvis.