Sön 14 jul / År 42 / Nr 3 2024

Ett markföretag med bred kunskap

Gjersvold Trädgård & Mark AB, GTM, är ett trädgårds- och markföretag med ett brett arbetsområde.
– Vi har en bred kunskap inom trädgård och bra utbildad personal, berättar Nico Melarti, som ansvarar för GTM´s verksamhet i Sundsvall.

GTM startades 2001 av Peter Gjersvold efter många år som anställd i branschen. I starten sysselsatte företaget tio anställda, varav sju var säsongsanställda. Under åren som gått har verksamheten vuxit betydligt och idag har GTM cirka 90 anställda under högsäsong och cirka 50 året runt-anställda.
Företagets huvudkontor är beläget i Sollefteå med kontor i Umeå och Härnösand samt depåer i Örnsköldsvik, Kramfors och Sundsvall. Upptagningsområdet är stort och sträcker sig från Sundsvall upp till Umeå.
– Vi gör allt inom yttre fastighetsskötsel, från gräsklippning och beskärning till snöröjning och anläggning (markarbeten och trädgårdsanläggning) och vi utför allt från projektering till färdigt resultat., berättar Nico Melarti.

Bred kundkrets
GTM utför uppdrag för fastighetsbolag (Balticgruppen, Akademiska Hus, Solatum, HSB och Norells m.fl.), kommuner, landsting, kyrkor, fritidsförvaltningar, idrottsföreningar och privatpersoner.
– Vi har mycket jobb på Akademiska Hus, d.v.s. universitetet i Sundsvall. Här har vi ständigt två man som gör den dagliga skötseln, som gräsklippning, skottning och sandning. Vi har nyligen anlagt en konstgräsplan åt Engelska skolan, som ägs av Akademiska Hus. Engelska Skolan satsar hårt på den yttre miljön, berättar Nico Melarti.

Egna butiker
GTM har butiker i Sollefteå och Härnösand, där man bland annat säljer fyrhjulingar, snöskotrar, gräsklippare med mera. I utställningshallarna visas till exempel olika stenanläggningar, murar och trädgårdsbelysning.
GTM säljer bland annat material till hårda ytor, växter, trädgårdsbelysning, gräsfrö, gödning, beskärningsverktyg och handverktyg m.m.
Företaget är medlem i STAF, Trädgårdsanläggarna i Sverige, vilket är ett bevis på att man kan det man håller på med och är en trygghet för kunden.
Nico Melarti jobbade tidigare inom restaurangbranschen som egen företagare, men sadlade om när han bildade familj. Sedan 2008 arbetar han på GTM, där han är direkt underställd företagets VD, Peter Gjersvold.