Tor 29 feb / År 42 / Nr 5 2023

Ett modernt bussbolag i Värmland och Närke

Larsson-Resman utför beställnings- och avtalstrafik med moderna och välutrustade turistbussar, linjebussar och skolbussar som tar 20-49 passagerare.
– Vi har bra förare och bra fordon. Det är A och O i ett bussbolag, säger Göran Svensson, VD på Larsson-Resman.
Säkerhet, komfort och service är ledorden för bolaget.

Larsson-Resman Produktion i Värmland AB bildades i november 2007 som ett helägt dotterbolag till Förenade Buss i Värmland AB. Förenade Buss har avtal med olika huvudmän såsom Värmlandstrafik, Karlstad kommun och Kumla kommun.
Larsson-Resman har cirka 50 anställda inklusive timanställda. I Karlstad finns verkstadspersonal som sköter om företagets hela vagnspark. På kontoret i Karlstad arbetar sju personer som sköter Förenade Buss´ och Larsson-Resmans administration samt trafikplanering.
Företaget har också kontor i Örebro där en tjänsteman sköter planeringen av fordon och anställda tillhörande trafiken i Örebro/Kumla.
Larsson-Resman kör linjetrafik och skoltrafik i Karlstad och Kumla kommun samt beställningstrafik i Karlstad och Örebro med omnejd. Vi kör beställningstrafik åt företag, föreningar, resebyråer, skolor och privatpersoner.
Larsson-Resman kör också tågersättning med sina bussar när tågen inte går i Värmland och Närke.

Moderna bussar
Larsson-Resman har moderna och välutrustade turistbussar, linjebussar och skolbussar som tar 20-49 passagerare. Alla bussarna är utrustade med alkolås, säkerhetsbälten, klimatanläggning, fotstöd, pentry, DVD och toalett.
Turistbussarna kan enkelt byggas om för konferenssittning, 4-20 personer. Alla bussar har bekväma säten med bord. En av turistbussarna har rullstolslyft och plats för sex rullstolar. Det finns även hörselslinga och webbkamera.
Säkerheten är hög på bolagets bussar, som genomgår kontinuerlig service och extra bromskontroll. Kunderna kan alltid känna sig säkra och får tillsammans med chaufförerna alltid en behaglig och trevlig resa.
Larsson-Resman har totalt cirka 30 fordon, varav nio är turistbussar.

En bra utveckling
– Vi har haft en bra utveckling sedan starten 2007 och har expanderat med nya fordon. De svackor vi har haft tidigare i verksamheten blir kortare och kortare, säger Göran Svensson.
Göran Svensson började sin bana i bussbranschen som busschaufför 1975. Sedan 1998 arbetar Göran på Förenade Buss och hösten 2009 blev han VD på Larsson-Resman.
Förenade Buss har fått upphandlingen på lokaltrafiken i Karlstad med 55 gasbussar med start den 1 juli 2013.