Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Ett nystartat fastighetsbolag i Gävle hamn

Byggspecialisterna i Gävle AB och TPM Industrimålning AB har förvärvat två fastigheter i hamnen och bildat ett gemensamt bolag under namnet Hamnfastigheter i Gävle AB.

– Gävle har ju drabbats av en del nedläggningar den senaste tiden. Därför är det positivt att Gävle hamn satsar framåt och vi vill gärna vara med i den satsningen, säger Anders Svahn, delägare i Byggspecialisterna.
Byggspecialisterna har ramavtal med Gävle hamn och utför alla typer av trä- och betongarbeten, men också dykning och plåtarbeten. Tillsammans med samarbetspartners utför företaget också mark-, smides-, installations- och ytskiktsarbeten.
Byggspecialisterna grundades 1989 och sysselsätter cirka 25 anställda.
TPM Industrimålning AB utför målning med dammfritt system, tungt rostskydd, produktionslokaler, plåt- och betongfasader, parkeringsgarage, linjemålning, rörledningar, golvbeläggning, takbehandling, rengöring och vattenbilning samt blästring och målning, cisterner och containrar.
TPM Industrimålning har cirka 35 anställda.

Två fastigheter i hamnen
Byggspecialisterna och TPM Industrimålning har gemensamt förvärvat två fastigheter i Gävle hamn och bildat det nya bolaget Hamnfastigheter i Gävle AB.
Den röda villan på Depåvägen med tillhörande garage innehåller duschar, wc, omklädningsrum, matrum och två kontor. Den kommer att användas av de egna bolagen, men även för uthyrning externt.
Den andra fastigheten, som ligger på Gamla Depåvägen, har förvandlats från ett uttjänat kallager till en modern blästrings- och målningsstation för TPM´s verksamhet i hamnen.
Huvudbyggnaden på nästan 600 kvadratmeter hoppas man kunna utforma tillsammans med blivande, långsiktiga hyresgäster. Tomten är knappt 2.700 kvadratmeter och fastigheten är inhägnad med staket och grindar.
– Om ett företag har kortsiktiga produktionsjobb i hamnen går det bra att hyra etableringsutrymmen och kontor hos oss, säger Anders Svahn.
Med sitt strategiska läge strax norr om Stor-Stockholmsområdet och i direkt anslutning till Sveriges hetaste industriregioner är Gävle hamn en naturlig knutpunkt.
Hamnen är ostkustens största containerhamn och nummer tre i landet. Varje dag ankommer eller lämnar 20 tågset Gävle hamn och varje år angör cirka 1000 fartyg hamnen.