Ons 29 maj / År 42 / Nr 1 2024

Ett värmländskt proffs inom plåtbearbetning

Som företagsnamnet antyder har Wermlands Tunnplåt AB i Torsby specialiserat sig på tunnplåt och erbjuder kvalitet till konkurrenskraftiga priser inom alla former av plåtbearbetning.
– Vi anpassar oss lätt efter vad kunderna vill ha och jobbar i alla tänkbara material. Flexibilitet är ett ganska slitet ord, men det stämmer på oss, säger Stefan Larsson platschef och delägare i Wermlands Tunnplåt.

Wermlands Tunnplåt (WTAB) grundades i nuvarande form 1997 och ägs av Stefan Larsson och Peter Nilsson sedan februari 2013. Företaget sysselsätter idag ett 20-tal anställda.
– Företaget är i grunden en mekanisk avdelning som funnits ända sedan 1965 så här finns många års erfarenhet. Flera i personalen har varit med väldigt länge, berättar Stefan Larsson.
WTAB utför samtliga led i produktionskedjan – från stansning, kantpressning och svetsning till kompletterande processer som fräsning, avgradning och montering av mekaniska detaljer.

En rymlig verkstad
Företaget förfogar över en rymlig verkstad, där man tillverkar såväl detaljer till värmepumpar som kaffeapparater, tågsäkerhetssystem, paneler och lådor.
– Vi vänder oss främst mot elektronik- och verkstadsindustrin, men även mot andra industrigrenar. Våra fyra största kunder är Crem, Danfoss/Thermia, Note och Flexqube, berättar Stefan Larsson.
Flexibiliteten förstärks av ett omfattande sortiment av produktionsverktyg. I dialogen med sina kunder ställer WTAB sig alltid positiva till att utveckla nya verktyg och har under snart 50 år skapat ett ”verktygsarkiv” som uppfyller de flesta behov.

Modern maskinpark
Produktionen utförs i en modern maskinpark som innehåller allt som krävs för effektivitet och hög kvalitet.
Maskinparken underhålls och förnyas ständigt. Nyligen investerades i en Steelmaster SMW 543 för våtgradning och slipning – en maskin som ytterligare kommer att höja kvaliteten och finishen på detaljerna.
Företaget har två fristående stanslinjer och ett flertal helautomatiska bockceller liksom modern utrustning för svetsning, slipning, borrning, gängning och fräsning.
Tillsammans med utvalda partners erbjuds dessutom laser-/vattenskärning samt alla former av eloxering, målning, screentryckning och gravyr.
– Vi vill gärna vara med från början i kundernas processer. Vi har kluriga lösningar och har hjälpt många kunder att få till en ekonomisk produktion och i vissa fall även en förbättring av produkterna, säger Stefan Larsson och fortsätter:
– Vi försöker vara så automatiserade som möjligt och har en del egna specialkonstruktioner för att få ner operatörstiden så mycket som möjligt.
WTAB har haft en stabil utveckling de senaste fem-sex åren, men företaget har en målsättning att växa organiskt.
– Vi vill gärna utveckla vår verksamhet och bli bredare för att kunna erbjuda fler tjänster, säger Stefan Larsson avslutningsvis.