Tor 23 maj / År 42 / Nr 1 2024

Exceptionell erfarenhet och kompetens inom elektronikproduktion

NOTE är en av norra Europas ledande tillverknings- och logistikpartner för elektronik och kompletta produkter. Marknadspositionen är särskild stark för produkter i små till mellanstora serier.I Sverige har koncernen anläggningar i Torsby, Norrtälje, Järfälla och Lund.
– Vi har en exceptionell kompetens och erfarenhet och kan hjälpa våra kunder att få den bästa kvaliteten och den lägsta kostnaden på deras produkter, säger Karin Nichols, vd på NOTE i Torsby.

NOTE har en internationell plattform för tillverkning av elektronikbaserade produkter som kräver hög teknisk kompetens och flexibilitet under stora delar av produktlivscykeln. Enheten i Torsby är specialiserad på tillverkning av produkter som verkar i tuffa miljöer och att ta fram väl fungerande testlösningar.
– Vi äger inga egna produkter utan tillverkar kundernas produkter åt dem. Vi vänder oss till kunder som har produkter för tuffa miljöer, det vill säga där det är väldigt kallt, varmt, skakigt etc. Produkterna används till exempel i tunga fordon, båtar, tåg och gruvor, berättar Karin Nichols.

Kunder inom medicin
NOTE Torsby AB vänder sig också mot den medicinska sektorn, där det är mycket höga krav på kvalitet.
– Vi har medvetet jobbat för att komma in i det medicinska segmentet och vi har lyckats väl. Sedan några år levererar vi större volymer mot medicinbranschen då vi har fått in flera nya kunder. Här handlar det om hightech-produkter med höga kvalitetskrav. För att komma dit har vi investerat i både nya maskiner och nya processer. Vår teknologiska position är mycket gynnsam, säger Karin Nichols.

Förbättrar processerna
NOTE´s erbjudande täcker allt från produktionstekniska tjänster i ett tidigt skede till serieproduktion och avancerade eftermarknadstjänster. Företagets metodiska arbete med att kontinuerligt förbättra sina processer, utveckla sina inköpskanaler och lösningar samt utforma värdeskapande logistiklösningar innebär att allt företaget gör handlar om att minimera kundernas totala kostnader.
– Vi har erfarenhet av nästan alla processer inom elektronikproduktion och kan hjälpa våra kunder att byta ut komponenter samt optimera produktens tillverkningsprocess. Detta är något som kunderna värdesätter, säger Karin Nichols och fortsätter:
– I koncernen har vi en central inköpsfunktion som hjälper oss att köpa in material konkurrensmässigt och bidrar med leverantörsutveckling. På så sätt vet kunderna att de får bra materialpriser till sina produkter.
NOTE är en global koncern och har även enheter i Norge, Finland, England, Estland och Kina.
Fabriken i Torsby har funnits sedan 1965 och övertogs av NOTE år 2000. Företaget sysselsätter idag cirka 150 anställda och är en av de största privata arbetsgivarna i regionen.
Karin Nichols började arbeta på NOTE 2006 och innehar vd-posten sedan 2009.