Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Experter på entreprenadmaskiner

Timrå har blivit synonymt med bra företagsklimat och goda etableringsmöjligheter. Det råder en stark positivism i Timrå som inte minst återspeglas i de företag som verkar i regionen. Det skriver entreprenören Patrik Gillgren gärna under på efter flera framgångsrika år med god tillväxt.

Som grundare och ägare av tre företag inom entreprenadbranschen är Patrik Gillgren i allra högsta grad involverad i Timrås utveckling. Det byggs mycket nytt i regionen kring Timrå och Sundsvall, nya bostäder som förenas med ny stadsplanering inklusive nya gator och vägar. Samtliga projekt kräver markarbeten och här är Patriks team inom de tre företagen PG Marketing & Trading, PG Rental & Trading samt PG Equipment & Trading framstående experter.

Den bästa kundupplevelsen
Det är nog få som kan lika mycket om grävmaskiner, hjullastare och andra entreprenadmaskiner som personalen på PG Marketing & Trading. Inom företaget finns en lång samlad erfarenhet av att importera, uppgradera och anpassa CE-märkta maskiner från hela Europa.
Tack vare gedigen kunskap om vilka maskiner som fungerar bäst för svenska förhållanden, kombinerat med ingående kunskap om hur de ska servas och underhållas, kan PG Marketing & Trading leverera den bästa kundupplevelsen – till ett mycket konkurrenskraftigt pris.
– Vi kan hålla riktigt bra priser tack vare en lite annorlunda affärsmodell: vi har inga dyra lagerkostnader eftersom alla maskiner beställs direkt från leverantörerna och utrustas i Sverige innan vi levererar dem till våra kunder. Det handlar inte om att uppnå lägsta pris på kort sikt, utan att med rätt kunskap uppnå högsta möjliga lönsamhet i maskinaffären på sikt. Vi ger oss inte innan kunden är nöjd, säger Patrik Gillgren.
Affärsidén grundas på att tillhandahålla en hög servicenivå med högsta möjliga tillgänglighet. Det går att få tag på någon som är insatt i hur produkterna fungerar dygnet runt. Ofta är det en trygghet som värderas högre än tillfälliga lågprisalternativ. För att riktigt toppa kundernas förväntningar gällande trygghet och säkerhet medföljer en tvåårig funktionsförsäkring och möjligheten att teckna löpande underhållsavtal.

Fördelaktigt att hyra
Ett tryggt sätt att undvika dyra kontantinsatser är att hyra de maskiner som behövs för varje uppdrag. Det finns via PG Rental & Trading dessutom möjlighet att köpa ut maskinen efter hyrestiden, vilket då innebär att en del av hyran utgör en insats för en framtida investering. Samtidigt binds inget kapital upp, vilket är mycket fördelaktigt om verksamheten är föränderlig med många olika typer av uppdrag.
– För alla passar det inte att köpa nya maskiner då nya uppdrag kan variera i storlek och typ. Genom att istället hyra det man behöver säkerställs en hög nivå på utfört arbete, med rätt maskin på rätt plats, till en kostnad som är acceptabel för de flesta. Marknaden har förändrats med tuffare konkurrensvillkor för entreprenadbolagen, vi ser därför att även större företag gärna hyr vissa typer av maskiner, berättar Patrik Gillgren.

Hög service uppskattas
De tre företagen som Patrik Gillgren satt sina initialer på är heltäckande – men räknas fortfarande som mindre aktörer inom entreprenadbranschen i stort. Med en slimmad organisation och skarpt fokus på vad som verkligen gör en bra kundupplevelse fortsätter Gillgrens team att vidareutveckla ett koncept som uppskattas.
– Det är detaljerna som gör helheten, och en maskin i sig är inte värd något om man inte vet hur den bäst används eller hur den ska skötas om, påpekar Patrik.
PG Equipment & Trading säljer alla märken och modeller av tillbehör till majoriteten av existerande entreprenadmaskiner på marknaden. Självklart spelar tillgänglighet, service- och prisnivå en central punkt i erbjudandet till kunderna. PG Equipment servar även maskiner över hela Sverige via ett 20-tal samarbetspartners på strategiska platser. Kunderna har alltid nära till service och montage av tillbehör. Precis som systerbolagen PG Marketing & Trading och PG Rental & Trading har tillbehörsbolaget PG Equipment hög tillgänglighet – öppet dygnet runt, året om.