Ons 29 maj / År 42 / Nr 1 2024

EY vill stärka företagsklimatet i Eskilstuna

EY, tidigare Ernst & Young, hjälper företag och organisationer att omvandla drömmar till verklighet. EY har precis flyttat till nya lokaler i centrala Eskilstuna på Köpmangatan 21, ett stenkast från den expanderande Munktellstaden och natursköna Eskilstunaån.

EY vill generellt bidra till ökad sysselsättning och ett bättre företagsklimat. Därför arrangerar EY en av världens främsta tävling för entreprenörer. Pris till Årets entreprenör utdelas på regional, nationell och internationell nivå och de nominerade deltagarna bedöms efter entreprenörsanda, ekonomisk såväl som strategisk utveckling, innovation samt personlig integritet och inflytande. Det stärker även företagen i Eskilstuna som liksom många andra småstadsföretag konkurrerar med storstädernas utbud.
– Tävlingen är en hyllning till våra entreprenörer som utgör grunden till vår och många andra tjänsteföretags existens samt genererar många arbetstillfällen i samhällena de verkar i, kommenterar Andreas Pettersson, auktoriserad revisor på EY i Eskilstuna.

Årets småföretagarrevisor
EY erbjuder det globala företagets samlade kunskap och erfarenhet på lokal nivå. Det stärker företagen i Eskilstuna, som ofta har en internationell verksamhet med hög exportandel. EY har en unik förmåga att skräddarsy erbjudandet så att det passar företag och organisationer oavsett storlek, bransch och inriktning. Något som tydliggörs bland annat genom att EY valdes till Årets småföretagarrevisor för andra året i rad 2013.
På EY kombineras det bästa ur två världar med den internationella koncernens kunskap och nätverk med det lokala företagets nischade specialistkompetens. EY har ambitionen att aktivt bidra till att utveckla de samhällen man verkar i. Att anställa nyutexaminerade högskoleekonomer är en del av en socialt hållbar utveckling där yngre förmågor får en chans att utvecklas på goda grunder.

Building a better working world
EY har inte bara ett nytt företagsnamn, utan även ett tydligt syfte med sin verksamhet: Building a better working world. Att skapa lönsamhet för kunderna och möjliggöra tillväxt är främsta fokus för EY.
Naturligtvis finns kvalitetsperspektivet kvar, tidigare motto var nämligen att leverera kvalitet i första hand (Quality in everything we do), och det lever kvar i form av mer riktade leveranser för ökad lönsamhet i dagens konkurrensutsatta samhälle. EY frigör värdefull tid för kunden som istället kan användas för utveckling av kärnverksamheten.
– En stor del av uppdraget handlar om att lära känna kunderna och deras företag, därför är vi ofta ute och träffar kunderna i deras verksamheter och på deras villkor, understryker Andreas Pettersson, som har många mindre och medelstora företag som revisionskunder i Eskilstuna.

Drömmar blir verklighet
Under 2014 anordnas ett antal seminarier för småföretag, bland annat med temat ökad lönsamhet. EY vill framförallt hjälpa företagen att följa upp sina siffror och förstå hur den egna ekonomin utvecklas.
– Företag har med vår hjälp fått ökad insikt och därmed lyckats vända negativa trender. Vi har flera exempel på detta. Till vår hjälp har vi även den webbaserade tjänsten EY Online, som samlar all ekonomisk information på ett ställe. Ökad insikt, översikt och kontroll är grundläggande för att kunna ta bra beslut, det är så vi kan bidra till att omvandla drömmar till verklighet, säger Andreas Pettersson som avslutning.