Tor 23 maj / År 42 / Nr 1 2024

Familjen Freys – med hjärta och omtanke

Den expansiva Familjen Freys har fått ett nytt, spännande tillskott. Med samma omtanke och harmoniska atmosfär som präglar de tre hotellen i Familjen Freys har hotelldirektör Annika Tell skapat Stockholms Själsliga Spa under namnet Freys Health Academy. I direkt anslutning till hotellverksamheten erbjuds allt från en stunds meditation och avkoppling till individanpassad terapi, behandling hos naprapat samt stresshanteringskurser.

De privatägda och populära innerstadshotellen i Familjen Freys (Freys Hotel, Hotel Lilla Rådmannen och Hotel Bakfickan) har varit en del av centrala Stockholms utveckling sedan slutet av 1800-talet då Freys Hyrverk etablerades. Namnet Freys är taget från en internationellt uppmärksammad galopphäst som vann en distansritt mellan Stockholm och Jönköping år 1895. Precis som hos hästen har kämparglöden varit ett av de mest påtagliga dragen för de olika affärsverksamheterna under det dryga sekel som gått sedan starten.
Utvecklingen har gått från häst och vagn till de första pampiga automobilerna som rullade på Stockholms gator och vidare till hyrverksamhet baserad på dagens moderna limousiner. Den här delen av verksamheten samordnas idag i bolaget Hyrverk 1, och hotellverksamheten under Freys Hotels. Freys Health Academy är det senaste tillskottet som öppnade portarna nu i januari.

Hotellet med egna limousiner
Freys Hotel är Familjen Freys flaggskepp. Det fyrstjärniga hotellet har ett fantastiskt läge på en charmig sidogata mitt i det myllrande hjärtat av Stockholm, ett stenkast från Centralstationen och med hela stadens utbud inom räckhåll. Freys Hotel är känt som gruppens boutiquehotell tack vare sin exklusivitet, då hotellet öppnade i slutet av 1980-talet var det Sveriges enda hotell med egna limousiner.
– Vi vill förmedla en unik känsla av exklusivitet blandat med en högst personlig atmosfär, säger Tiina Kalpa, marknadschef med ansvar för samtliga verksamheter inom Familjen Freys. Vi uppmärksammar alla våra gäster och bjuder framförallt på en upplevelse som varar långt efter det att våra gäster lämnat oss. Vi vill att de ska ta med sig en positiv upplevelse, både av oss och av staden.

Omtyckt lojalitetsprogram
Det särpräglande kvalitetstänket genomsyrar hela Familjen Freys, och ligger också till grund för det omtyckta lojalitetsprogrammet som introducerades för två år sedan.
– Efter enbart två år har vi redan över 800 medlemmar i programmet, som vi kallar för Freys Family Plus. Redan från första natten erbjuds förmåner för den som tar del av programmet, upplyser Tiina Kalpa.

Mycket under samma varumärke
Tiina Kalpa understryker att det är mycket som ryms under varumärket Freys, förutom hotell, konferens och limousinuthyrning så handlar det också om mervärden som personligt bemötande, engagemang och förstklassig service. Inom Familjen Freys finns också en resebyrå i Norrtälje.
– Freys Hotel är vårt största och äldsta hotell. Hotel Lilla Rådmannen öppnade på Rådmansgatan år 1997 och 2009 öppnade vi Hotel Bakfickan i huset intill. Båda är mindre än Freys Hotel men i fråga om hemtrevlighet och standard överträffar de ändå ofta våra gästers förväntan. Hotel Bakfickan är ett budgethotell, men håller fortfarande en hög klass i form av komfort och tillgänglighet.

Herrgårdskänsla mitt i city
Samtliga rum på de tre hotellen har renoverats med start 2009. På Freys Hotel gjordes en omfattande renovering och upprustning av både rum och konferenslokaler mellan 2011 – 2012.
– Vi bjuder på en herrgårdskänsla mitt i city. På Freys Hotel har vi åtta konferensrum i olika storlekar och naturligtvis utrustade med den senaste tekniken. Ytterligare två konferenslokaler finns på Hotel Bakfickan. På Hotel Lilla Rådmannen har vi dessutom elva lägenheter för den som vill vara kvar i Stockholm lite längre, fortsätter Tiina Kalpa.

Freys Health Academy
Varför inte kombinera hotellvistelsen med ett besök på Freys Health Academy?
Hotelldirektör Annika Tell skapade Freys Health Academy efter att själv ha varit utbränd under två års tid. Att åka runt och träffa olika terapeuter som finns på olika adresser är alltför påfrestande för den som blir utbränd, därför ville Annika skapa en ny verksamhet där alla kompetenser samlas under samma tak. Med insikt och engagemang driver och vidareutvecklar hon nu sin nya verksamhet som till största delen bygger på meditation, yoga, massage, samtalsterapi, naprapati och stresshantering. Samlade under samma paraply inom Freys Health Academy verkar idag åtta specialutbildade terapeuter med ett gemensamt fokus på stresshantering.
Annika Tell har introducerat hälsokonceptet för medarbetarna på de tre hotellen och verksamheten är nu öppen för allmänheten. Under våren anordnas bland annat meditationskurser som Annika själv håller i.