Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Festligheter åter på menyn på Lindesbergs Stadshotell

Lindesbergs Stadshotell kommer att leva upp med de stora festerna igen. Hotellet har tidigare varit en naturlig mötesplats för såväl lindesbergare som långväga besökare, och det vill den nytillträdde hotellchefen Adam Dagdelen gärna återskapa.

Det kommer att investeras mångmiljonbelopp i att utveckla och rusta upp Lindesbergs Stadshotell. Ett omfattande renoveringsarbete har redan påbörjats för att skapa nya ytor för umgänge och möten. Det blir i det närmaste en förvandling som märks och känns, och som gör intryck på alla som besöker hotellet.

Mötesplats med hög tillgänglighet
Adam Dagdelen har lång erfarenhet av att driva egna restauranger och därför kanske det kändes naturligt att börja hotellets förvandlingsarbete med att skapa nya koncept för restaurangen. Förvandling är rätta ordet – den nya restaurangen El Diablo har föga gemensamt med den som fanns på hotellet tidigare, både vad gäller mat och atmosfär.
– De kalla färgerna har bytts mot varma, inbjudande färger som signalerar att detta är en plats för avkoppling och eftertanke. Det serveras mat alla dagar i veckan och även på kvällarna enligt tapaskoncept, berättar Adam Dagdelen.
Restaurangsatsningen kompletteras med etablering av Café Oscar, beläget alldeles intill vattnet med sjöutsikt samt en inglasad uteservering. Caféet ska hålla öppet alla dagar året runt, för att markera att Lindesbergs Stadshotell ska vara en mötesplats med hög tillgänglighet – för alla och alltid.

Återigen fest och flärd
Mycket har hänt på kort tid. Adam Dagdelen tog över rodret i januari i år och första våningen är redan renoverad med ny restaurang och tapasbar. Receptionen har också fått ett lyft och förvandlats till en trevlig lounge för avkoppling och spontana möten. Korridorerna har fått ny belysning.
– Det har inte gjorts något här på många år, men nu blir det nya tag, lovar Adam Dagdelen.
Grundidén bakom alla satsningar som görs nu är att skapa en naturlig mötesplats i Lindesberg, precis som hotellet var tidigare när man höll stora festligheter här. Hotellet byggdes på 1870-talet och har därför den tidstypiska prakt och flärd som kännetecknar perioden i väggarna – men den har inte fått komma till sin rätt, anser Adam.
– Vi ska återskapa en stämning som andas flärd och festlighet på stadshotellet. När vi har färdigställt restaurang- och cafédelen kommer vi att fortsätta med hotellrummen, som samtliga ska få en helt ny interiör som matchar atmosfären och personligheten vi eftersträvar i våra offentliga utrymmen.

Drömmer om spa
De långsiktiga planerna kretsar kring ytterligare ett antal större investeringar där Adam Dagdelen bland annat drömmer om en spa-anläggning. Än så länge är beslut inte tagna kring när det kan bli, men det skulle utan tvekan passa mycket bra på platsen med Lindesjön strax utanför.
Fokus är för närvarande på att färdigställa Café Oscar med uteservering lagom till säsongen, något som många med stor säkerhet ser fram emot i Lindesberg.