Tor 20 jun / År 42 / Nr 3 2024

Filipstads kommun

Vi har frågat ett antal företag vad de tycker om att driva företag i Filipstad. Företagen vädersätter som nummer ett gemenskapen och samarbetet med varandra och närheten till beslutsfattande politiker och tjänstemän. Det finns flera aktiva nätverk inom såväl handel, besöksnäring och industri. Tjänstemän och politiker genomför kontinuerligt företagsbesök för att ha en nära dialog med olika näringar. Företagen framhåller även tillgången på lokaler och industrimark och möjligheten att hitta kompetent arbetskraft som brinner för sitt företag.

En aktiv fritid ökar alla invånares chans till nätverk och möjligheter för integration och demokrati. Därför ser kommunen friluftsliv och föreningslivet som en viktig del i samhällsutvecklingen. I Filipstad finns fantastiska aktivitetsområden att bruka i vardagen eller för företagsetablering.

Alla människor har olika åsikter om vad som gör att en bostad är attraktiv och vad som skapar ett bra hem. En del vill ha en stor lummig trädgård, andra vill leva där det är liv och rörelse i en stadskärna. För vissa är knirrande trätrappor och panelklädda väggar det mest hemtrevliga som finns och ytterligare några ser kubism och släta ytor som det enda som kan ge den rätta harmonin i deras liv. I Filipstads kommun finns alla slags boendemiljöer.

Robust Ståldörrar, Lesjöfors fjädrar, Barilla (Wasabröd), Orkla (OLW) och SMA Mineral har redan valt Filipstad som etableringsort. Gör det du också!

Kontakta Näringslivskontoret;
www.filipstad.se/naringsliv
0590-612 16
naringsliv@filipstad.se