Lör 20 jul / År 42 / Nr 3 2024

Flygande start för Hotell Wettern

Nyrenoverade Hotell Wettern i Karlsborg fick efter öppnandet vid nyår en fin första vår och sommar tillsammans med såväl nära som långväga gäster. I samarbete med lokala entreprenörer erbjuds upplevelser som fiske, ridning, cykling, guldvaskning och äventyrsturer på Karlsborgs fästning. Det bidrar nog till framgång, men hotellet är i sig en upplevelse med sin ljusa interiör och fantastiska utsikt över landets näst största sjö.

Karlsborg är en mindre ort där utbudet av hotell och andra övernattningsmöjligheter tidigare har varit ganska begränsat. Hotell Wettern drevs förvisso framgångsrikt som hotell under flera decennier från 1960-talet och fram till början av 2000-talet, och var under många år till och med ett inneställe i trakten. Det är en del av den forna glansen som nuvarande hotellägaren Anna Danielsbacka vill polera fram, men samtidigt sätter hon en egen prägel på verksamheten.

Förgyller med konferens
Med 40 dubbelrum är Hotell Wettern en ganska stor anläggning i Karlsborg.
– Våra 40 dubbelrum är ett betydande bidrag till det lokala utbudet, och det förgyller vi dessutom med konferensmöjligheter där vi kan erbjuda flera olika möteslokaler i olika storlekar. Den största har 70 platser och den minsta är anpassad för en mindre grupp på max åtta personer. Vi välkomnar både det stora och det lilla sällskapet, säger Anna Danielsbacka.
Tidigare fanns ingen större lokal att hyra vid möten och konferenser så även här möter Hotell Wettern ett stort behov i Karlsborg. Ambitionen är att alla som funderar på att hålla ett större möte i trakten ska se Hotell Wettern som det självklara valet.

Allt är nytt
Dagens Hotell Wettern är helrenoverat in- och utvändigt. Det är i stort sett bara den storslagna utsikten som är densamma. Fika på takterrassen med utsikt över Vättern är ett rent nöje som alla som besöker hotellet kan njuta av, långväga gäster såväl som lokalbor.
– Allt är nytt, men samtidigt ville vi knyta an till platsen och den historik som finns här. Det märks bland annat i utbudet av aktiviteter kring hotellet. Vi har en egen pub som inretts i nybyggarstil som för tankarna till guldvaskning och äventyr från en svunnen tid, något som passar ypperligt i Karlsborg med fästningen som landmärke, påminner Anna Danielsbacka.
För alla hotellgäster ingår alltid frukost, fika och middag i form av kvällens husman i rumspriset. Övriga besökare kan välja mellan a la carte-middag i den stilrena hotellrestaurangen eller något från pubmenyn.

Hoppas på fortsatt framgång
Anna Danielsbacka är en erfaren entreprenör som driver flera framgångsrika företag parallellt. Med Hotell Wettern vill hon skapa något nytt som efterfrågats i Karlsborg under en längre tid, och samtidigt ta vara på en tradition som sitter i väggarna på hotellet.
– Jag upplever att vi i samband med öppnandet vid nyår fick en flygande start, det har varit en fantastisk vår och sommar med hög beläggning och det vittnar i sin tur förhoppningsvis om fortsatt framgång även nu under hösten, avslutar Anna Danielsbacka med.