Ons 29 maj / År 42 / Nr 1 2024

Flygets Långtidsparkering tar hand om din bil när du flyger från Arlanda

SEBE Flygets Långtidsparkering är centralt belägen vid E4:an nära Eurostop och erbjuder 1000 parkeringsplatser till flygresenärer på Arlanda flygplats.
Utöver parkering erbjuds en rad servicetjänster som till exempel biltvätt, bilservice och garderob.
– Vi jobbar med service i fokus, säger företagets vd och grundare Per Edlund.

Av en slump kom Per Edlund över parkeringsytan på Eurostop vid Arlandastad och bildade Flygets Långtidsparkering 2010.
– Eftersom Eurostop är ett motorcentrum finns det alla möjligheter att serva bilar där. Jag började samarbeta med ett antal bolag, bland annat Mekonomen, för att kunna ta hand om kundernas bilar. Idag utför vi både service, biltvätt, byten av glasrutor, besiktningar och mycket mer. Vi gör i princip allt med bilen när kunden är på resa, berättar Per Edlund.
Flygets Långtidsparkering erbjuder också klädförvaring till flygresenärerna, vilket är mycket uppskattat.
– Vi tar hand om kundernas ytterkläder så de slipper släpa med sig dem till Thailand eller andra varma länder.

Erbjuder helheten
Flygets Långtidsparkering har avtal med bland annat Vingresor och Fritidsresor, vilket innebär att kunder som bokar sina resor med flygbolagen samtidigt bokar sina parkeringar inklusive kringtjänster. Det räcker med ett enda telefonsamtal så får man helheten.
Både utresande och ankommande resenärer erbjuds mycket hög service.
– Vi hämtar kunderna på parkeringsplatsen, tar hand om deras bagage och skjutsar dem till den terminal på Arlanda som de ska flyga från. När de kommer hem så har vi ett särskilt system, som gör att vi vet den exakta tidpunkten när planet landar oavsett om det är försenat eller inte. Vi har koll på varenda flygbolag på hela Arlanda så kunden behöver aldrig vara orolig för att vi inte är på plats, säger Per Edlund.
Utöver hög service har säkerheten en hög prioritet hos Flygets Långtidsparkering. När man reser ska man inte behöva oroa sig för sitt parkerade fordon. Samtliga in- och utfarter på parkeringarna är kameraövervakade och alla parkeringsytor patrulleras av företagets personal. Parkeringen är omgärdat av ett högt staket och ytorna är väl upplysta.

Parkman
Flygets Långtidsparkering är ett dotterbolag till Parkman, som har stor erfarenhet av etablering och drift av stora och små parkeringsanläggningar samt garage.
Parkman förvaltar 18.000 parkeringsplatser i Stockholm med omnejd. Företagets affärsidé går ut på att skapa, utveckla och driva moderna, miljövänliga, serviceinriktade samt ekonomiskt lönsamma trafik- och parkeringskoncept för sina uppdragsgivare.

En stark utveckling
Stockholm-Arlanda Flygplats invigdes av Kung Gustav VI Adolf den 1 april 1962. Sedan dess har Arlanda vuxit i takt med en ökande efterfrågan på snabba kommunikationer både nationellt och internationellt. Idag färdas över 19 miljoner resenärer via Arlanda varje år.
Flygets Långtidsparkering, som etablerades mitt i Arlandastad den 19 maj 2010, har sedan starten haft en stark utveckling och omsättningsökning. Konceptet med ett helhetsperspektiv har visat sig vara en riktig vinnare.
– Utvecklingen har varit mycket positiv, framför allt de senaste två åren. Hittills i år har vi haft en omsättningsökning på närmare 30 procent. Idag har vi 1000 parkeringsplatser på Arlandastad, men inom några år siktar vi på att ha 1500-2000 parkeringsplatser, säger Per Edlund avslutningsvis.