Sön 10 dec / År 41 / Nr 5 2023

Folkets hus – en central mötesplats i Sandviken

Sandvikens Folkets Hus har möjligheter att ta emot upp till 450 personer samtidigt för både konferens och middag. Som en del i Kulturcentrum erbjuder Folkets Hus en toppmodern konferensanläggning – mitt i centrala stan.

Sandvikens Folkets Hus jobbar med tre olika verksamhetsområden: restaurang, konferens och nöje. 14.000 kvadratmeter yta finns att tillgå i huset på Köpmangatan som man själva kallar ”Mötesplatsen mitt i centrum”.

– Hos oss finns något som passar för alla – varje vecka hela året. Konferensdelen tycker vi är en väldigt viktig del av verksamheten och den har vi också fått mycket beröm för av våra gäster, säger konferenschefen Malin Palmberg.
Sandvikens Folkets Hus har en anrik historia. Redan 1903 byggdes det första huset som senare ersattes med ett nytt 1925. Dagens hus byggdes 1974 och ingår som en del i kulturcentrum ned både skola, bibiliotek och konsthall.
Sandvikens Folkets Hus har valt att satsa stort på konferensdelen de senaste åren och har en toppmodern anläggning med den senaste tekniken och ett hyllat kök.

En timmes radie
Folkets Hus erbjuder främst endagskonferenser men det går även att övernatta och där samarbetar man med närliggande hotell Princess, som är Sandvikens gamla stadshotell.
– Vår målgrupp är främst företag som ligger inom en timmes radie från Sandviken. Från Söderhamn i norr, Falun i väster och Uppsala i söder. Vi har som målsättning att vi ska vara den bästa konferensanläggningen i hela Gävleborgs län, säger vd:n Stefan Hedin.
Av konferensrummen så är den vackra Teatern husets stolthet med dess 450 sittplatser. Tekniken är den senaste så här saknas inget, med ljus och ljud är av högsta kvalitet. Om det inte är konferens eller en teaterföreställning används lokalen till både föreläsningar, konserter med mera.
– Vi har överhuvudtaget ett väldigt fint hus med fräscha allmänutrymmen, foajéer och lobby, säger Stefan Hedin och Malin Palmberg.

Julfesten – en höjdpunkt
Sandvikens kommun, Sandvik och IF Metall är stora kunder på konferenssidan och Folkets Hus har även ett kontorshotell där man hyr ur lokaler till olika företag i stan.
Men Folkets Hus har inte bara konferenser på programmet. Här finns även en stor nöjesavdelning med bland annat after work, krogshower och konserter.
Ett av höstens stora evenemang är julfesten/krogshowen den 1 december. Då spelar två av Gävleborgs bästa liveband – Engmans Kapell med ”hälsingsk folkrock” på repertoaren, och coverbandet Midnight Express från Gävle.
– Julfesten är en av höstens höjdpunkter här hos oss, säger Stefan Hedin och Malin Palmberg.