Fre 19 aug / År 40 / Nr 3 2022

För ett ännu attraktivare Uppsala

Innovativ design, en hälsosam miljö, hållbara lösningar och god service är kärnvärden som präglar alla projekt hos Rosendal Fastigheter i Uppsala. Med sina aktuella bostadsprojekt bidrar det privatägda fastighetsbolaget till att skapa efterlängtade flyttkedjor i innerstaden, samtidigt som man bygger upp nya, hållbara stadsdelar som gör Uppsala ännu attraktivare.

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och Uppsala län tillhör huvudstadsregionen, förmodligen landets mest snabbväxande region. Nu när staden växer och förtätas snabbare än någonsin står Rosendal Fastigheter i rampljuset med flera spännande projekt. Portföljen rymmer allt från rena bostadsprojekt till utveckling av nya stadsdelar, handelsområden och torg, arbetsplatser, samt lokaler för skola och omsorg.
Speciellt bostadsprojekten är av stort intresse med tanke på den utbredda bostadsbristen i Uppsala. För att staden ska kunna uppfylla uppsatta mål gällande tillväxt och hållbarhet krävs en omfattande utveckling av såväl befintliga som nya bostadsområden. Här bidrar Rosendal Fastigheter i dagsläget med en mängd framstående projekt som sammantaget tillför närmare 900 nya bostäder i innerstaden.

Förvandlar stora delar av staden
Rosendalområdet, strax söder om centrum befinner sig mitt i en förvandling. Här ska Rosendal Fastigheter bygga nästan 500 nya lägenheter fördelade på Brf Smaragden och Brf Inspiration Rosendal. Båda projekten är redan slutsålda och under byggnation med planerad inflyttning i december 2015 respektive andra kvartalet 2017.
Gemensamt för samtliga av företagets projekt är att det planeras mycket aktiviteter runtomkring boendet, det blir nästan som små samhällen inne i husen, som får verksamhetslokaler i bottenplan samt gym och andra aktiviteter inbyggda redan från början. Dessutom är det aldrig långt till hela Uppsalas utbud av rekreation och upplevelser tack vare projektens centrala lägen.
Rosendal Fastigheters projekt präglas framförallt av hög kvalitet till ett rimligt pris. Det är den prisbelönta, danska arkitektfirman Christensen & Co med den svenske arkitekten Mikael Ahrbom som ansvarar för samtliga av företagets projekt. Husen byggs med mindre lägenhetsstorlekar och till ett attraktivt pris.
– Detta är vad många anser vara precis vad Uppsala behöver idag, och det har vi uppmärksammat. De båda projekten i Rosendal ligger i direkt anslutning till den natursköna Stadsskogen, upplysta löparspår och flera av Uppsala universitets utbildningsenheter, informerar Annika Stjerna, marknadschef på Rosendal Fastigheter.

Ytterligare utvecklingspotential mot Stockholm
Med Inspiration Rosendal vill Rosendal Fastigheter ta ytterligare ett steg in i framtiden. Även här satsar man på ett prisvärt boendekoncept med lite mindre lägenheter. Dessutom blir det restaurang i gatuplan, löparbana på taket samt en soltrappa där de boende kan koppla av och umgås.
Att satsa på aktivitet är viktigt för Rosendal Fastigheter, som alltid försöker planera in utrymmen för det. Det märks verkligen i de aktuella projekten, och trenden kommer att hålla även för framtida projekt, lovar Annika Stjerna. Som avslutning avslöjar hon en del av framtidsvisionen:
– Vi har kommit en bit på väg med de två projekten i Rosendal och har redan börjat titta på nya möjligheter i andra delar av staden. Ett område där vi ser en stor utvecklingspotential är Boländerna i södra Uppsala. Det kan bli Uppsalas nya entré från stockholmshållet, och här vill vi i framtiden vara med och bygga upp en helt ny stadsdel med bostäder, handel och kontor.