Lör 22 jun / År 42 / Nr 3 2024

Företaget i Jönköping som väger allt på våg

Flintab har precis lanserat marknadens mest moderna vägningssystem – Viktoria 2. Det ger oändliga möjligheter att väga och mäta material på olika sätt. Och det ger möjligheten att få samlad information om hur mycket som vägts och på ett smidigt sätt få det vidare till sitt affärssystem eller annat överordnat system.

De är det ledande företaget i landet i dag vad det gäller industriell vägning och Flintab verkar inom fem olika affärsområden där Miljö och återvinning är störst. I och med det nya vägningssystemet tänker Flintab satsa ännu mer på att etablera sig inom affärsområdena Entreprenad och Industri och process.
– I stället för att väga godset på en fast våg går det till exempel att sätta vågar på hjullastare och grävmaskiner och koppla dem till Viktoria2. Det går att väga i stort sett vad som helst och det finns stora möjligheter att få internkontroll i form av saldon på lager, statistik och underlag för redovisning och fakturor. Vi behöver visa kunderna på alla möjligheter de har att effektivisera sina processer med det nya systemet,
säger Jeans Lindroos som är försäljningschef på Flintab.

Helhetslösningar av vågar
Flintab använder egna konstruktioner och de säljer alltifrån vågar för små vikter under ett kilo till vågar för fordon som väger ända upp till 300 ton. Deras vågar finns i de flesta branscher där något behöver vägas. Flintab levererar helhetslösningar av vågar, system och servicetjänster. Runt om i landet har företaget ett 30-tal servicetekniker som är beredda att rycka ut och bistå kunderna.

Företaget har funnits i 35 år och huvudkontoret ligger i Jönköping, där sker i princip all utveckling och produktion av vågar. Förutom huvudkontoret har Flintab distriktskontor i Eskilstuna, Timrå, Göteborg och Malmö och företaget ägs till hundra procent av medarbetarna. Av de 75 anställda är det drygt 45 som är delägare vilket också innebär att det finns många som är extra måna om företagets välmående.

Vägning som tjänst
Flintab är experter på vägning och de har ett starkt varumärke. I framtiden kommer de att rikta in sig mer på att sälja vägning som en tjänst än att sälja fysiska vågar.
Vi kommer att erbjuda kunderna att köpa abonnemang på vägning till en fast månadskostnad. Flintab kommer också att erbjuda kunderna molnbaserade tjänster för att hantera sin vägning, säger Jean Lindroos.

Viktoria2 är ett mycket flexibelt system som gör det enkelt att växa i. Och i takt med att en kund ökar eller förändrar sitt behov av vägning går det att tillföra eller ta bort en funktion för att hjälpa kunderna vidare.