Fre 3 dec / År 39 / Nr 4 2021

Formidabel växer med nya spännande uppdrag

Formidabel Specialinredningar i Tibro startade sin verksamhet 1995.
21 år senare har företaget växt från fyra till 21 anställda.
– Vi har expanderat hela tiden och ser ljust på framtiden, säger vd:n Per-Arne Adolfsson.

Formidabel Specialinredningar jobbar med tre ben i sin verksamhet. Kökstillverkning för Vedum Kök och Bad, sängbottensdetaljer till sängtillverkaren Hilding Anders och så en kategori som man kallar Special där man gör specialinredningar i trä från Sveriges bästa arkitekter och formgivare.

Hela produktionskedjan
Det kan handla om privata kök, inredningar på restauranger, receptionsdiskar på hotell och liknande. Ett aktuellt uppdrag är att göra inredningar till ett antal MIO-möbelvaruhus i Sverige och andra aktuella projekt är en bardisk på en restaurang i Hjo och en receptionsdisk på Tibro kommun.
– Vi jobbar med hela produktionskedjan. Vi designar, producerar, levererar, monterar och installerar kundanpassade inredningar och det finns inga färdiga mallar som vi jobbar efter. Det är nya utmaningar varje gång, säger Per-Arne Adolfsson.

Expansion under åren
Formidabel jobbar i trä, glas, plast och metall och det var just att göra en receptionsdisk som var företagets första uppdrag under startåret 1995. Sedan dess har man expanderat och förvärvat flera företag i regionen och dessutom har ägarna Magnus Borg och Per-Arne Adolfsson köpt Tibro Möbelindustri för att bredda verksamheten.
– Vi ser ljust på framtiden. Just nu har vi en hel del på gång som kommer att innebära nyanställningar och att vi behöver större lokaler. Vi sitter inte och väntar och ligger hela tiden i framkant för att hitta nya spännande uppdrag, berättar Magnus Borg och Per-Arne Adolfsson.
Formidabel Specialinredningar har en mängd skiftande kunder och har haft uppdrag för bland annat Sveriges Television, Utrikesdepartementet, Uppsala universitet, Carl Malmsten och Adapt.