Mån 4 mar / År 42 / Nr 5 2023

Förstahandsvalet i Sundsvall för golv och väggar

Familjeföretaget Golvettan är en stabil och pålitlig leverantör av golv- och väggbeklädnad till kunder i Sundsvall med omnejd. Företaget etablerades 1981 och har sedan dess fokuserat på att leverera med kvalitet och hållbarhet.

Byggbolag, kommunala bostadsbolag, landsting och sjukhus samt privatkunder – Golvettan kan axla stort som smått. Inget projekt är det andra likt, men Golvettan har den flexibilitet och kompetens som krävs för att konkurrera i offentliga upphandlingar såväl som i privata offerter.

Allt för golv, väggar och våtrum
Grunden i verksamheten utgörs av ett 20-tal montörer, golvläggare, våtrumstekniker och plattsättare. Alla typer av uppdrag som kan kopplas till golv, väggar och våtrum finns på agendan. Vid behov kan även större entreprenaduppdrag hanteras som till exempel helrenovering av badrum. Då samordnar Golvettan alla roller som behövs för uppdraget – från snickare och plattsättare till rörläggare och elektriker.
Golvettan är även ett av få företag som kan erbjuda flytspackling och hantera större projekt där stora golvytor ska täckas, som exempelvis industri- och verkstadslokaler. Man hade även tidigare en butik som också ingick i familjeföretaget som idag drivs av bröderna Johan Olsson och Henrik Storm. Butiken gjordes i fjol om till showroom för olika typer av golv och annat byggmaterial. Här kan kunderna strosa runt och välja bland hundratals olika golv, och även få kunskapsrika råd kring sina projekt.
– Vi har hittat en bra balans i verksamheten och fokuserar nu mycket på att vårda de kontakter vi har i Sundsvall med omnejd. Vi vill gärna utveckla samarbeten där vi gör mer för varje kund, säger Henrik Storm.

Rekryterar långsiktigt
Orderboken fylls på med lång framförhållning och det gör också att man vågar rekrytera långsiktigt.
– Vi har välutbildad och kunnig personal och tillämpar ofta internutbildning. Det är sällan det kommer färdigutbildade plattsättare och mattläggare, så därför satsar vi mycket på egen upplärning. Personalomsättningen här är nästan obefintlig, säger Johan Olsson.
I regionen är Golvettan en av de största inom sitt segment. Kunderna uttrycker ofta sin uppskattning över företagets leveranssäkerhet och förmåga att hålla ledtider och kostnader nere.
Framtidsvisionen är att fortsätta leverera riktigt bra tjänster och att stärka relationerna med såväl befintliga som nya kunder inom en radie på ungefär fem mil.