Mån 17 jun / År 42 / Nr 1 2024

Framgång stavas effektivitet för byggproffs

Beijer Byggmaterial AB förespråkar ordning och reda genom hög tillgänglighet och gör det enklare för kunderna att planera sina projekt. Det nyetablerade byggvaruhuset i Mölndal välkomnar kunder i regionen – gamla som nya, med en ytterst välsorterad och serviceinriktad verksamhet.

Beijer Byggmaterial vill inte vara som alla andra. Det är ett enormt kundfokus med tidsbesparande åtgärder som styr verksamheten i Mölndal, som slog upp portarna för bara några månader sedan.
– Naturligtvis är det trevligt att kunderna besöker oss och spenderar tid på varuhuset – men vår främsta ambition är ändå att de ska lämna varuhuset så snabbt som möjligt. Framgång stavas effektivitet och vi ska hjälpa våra kunder att uppnå det, säger Sead Behram, filialchef i Mölndal.

Mervärde i form av sparad tid
Nästan alla som besöker Beijers varuhus i regionen är proffskunder. Inte sällan är det fåmansbolag som lever på att leverera kvalitet. Tiden för den enskilde snickaren är tid som ska användas ute på byggarbetsplatsen. Just därför har man på Beijers utvecklat unika koncept där kunderna ska uppleva mervärde i att besöket på byggvaruhuset sparar värdefull tid.
Som ett exempel kan kunden ringa in på morgonen och göra en beställning, få sina varor packade, klara att hämtas samma dag, av personal på lagret. Trots att man idag bara är ett 15-tal medarbetare klarar man att hålla en heltäckande och effektiv kundservice. Ambitionen är emellertid att utöka med mer personal under året.
Byggbranschens högsäsong är i full gång och även hemmafixare strosar runt bland hyllorna. För dem, liksom för proffssnickaren, är goda råd välkomna för att uppnå ett så bra resultat i byggprojektet som möjligt.
– Vi finns här för våra kunder och eftersom alla som jobbar här har varit verksamma inom byggbranschen länge så vet vi ett och annat om hur ett lyckat bygge ska planeras, säger Sead Behram, som själv har ett långt förflutet inom bygghandel och som tidigare var filialchef på Beijers anläggning i Kungsbacka.

”Det sitter i väggarna”
Att få vara med och bygga upp ett helt nytt varuhus, och dessutom lite närmare Göteborg, är mycket spännande enligt Sead Behram.
– Ofta hör man att ”det sitter i väggarna”, när man talar om företagskultur och relationer. Nu kan vi bygga upp något helt nytt, där det är vi som sätter kulturen och vi som skapar relationerna.
Det som redan sitter i väggarna i Beijers byggvaruhus i Mölndal är en oemotståndlig trädoft. Varuhuset är nämligen byggt helt i trä, med trästomme som bärande konstruktion. Det markerar företagets hållbarhetsprofil och framtidstro – en mycket bra stomme för Sead Behram med kollegor att bygga vidare på.