Mån 24 jun / År 42 / Nr 3 2024

Framtidens avancerade verktyg och komponenter tillverkas av pulver

Värmlands största privata arbetsgivare firar 350 år under 2018 och det kommer att uppmärksammas regionalt, nationellt och internationellt. Som en av världens främsta tillverkare av höglegerade verktygsstål går Uddeholm mot en ljus framtid.

Svensk industri kan konkurrera tack vare hög automationsgrad och oslagbar kvalitet i kombination med hög effektivitet. När bara det bästa är gott nog har svensk ingenjörskonst gott renommé – och det vet man på Uddeholm.

Världsledande även på pulverstål
Att ägarna tror på fabriken i Hagfors är tydligt – lagom till företagets 350-årsjubileum godkändes och driftsattes en investering på över 600 miljoner kronor, varav ungefär 75 miljoner är öronmärkta för en helt ny produktionsanläggning för tillverkning av framtidens verktygsstål. Det blir samtidigt en stor satsning på en helt ny teknik – framtidens avancerade verktyg och komponenter kommer att tillverkas med hjälp av 3D-printing.
– För att behålla vår position som världsledande tillverkare av verktygsstål måste vi ständigt ligga i framkant med ny teknik. Satsningen på pulverstål för additiv tillverkning, eller 3D-printing, är ett måste för att säkerställa konkurrenskraft för framtiden, säger Johnny Sjöström, vd på Uddeholm.
Den nya anläggningen är nu under uppbyggnad och kommer att användas för utveckling och produktion av extremt avancerat och finfördelat pulverstål. Målet är att bli världsledande även här – precis som för konventionellt verktygsstål. Den skarpa ambitionen siktar på fem år, och inom denna tid ska Uddeholm inta frontposition inom så kallat AM-stål med minst fem nya lanseringar under samma period.

Högre ESR-kapacitet
Även om additiv tillverkning kommer att revolutionera inom verktygsstål så kommer inte allt att tillverkas med den nya tekniken. Det kommer att finnas ett stort behov av vanligt superrent stål också, och därför satsar Uddeholm parallellt på att stärka sin position även här.
Det handlar framförallt om verktygsstål inom det högre kvalitetsskiktet som har en högre renhet än vanligt stål, vilket man åstadkommer med så kallad ESR-teknik. Uddeholm tror på fortsatt tillväxt inom högrent kvalitetsstål, och därför har man nyligen investerat i fler ESR-ugnar och därmed tryggat en betydligt högre kapacitet för framtiden.

Teknik inte största utmaningen?
De tekniska investeringarna är avgörande för framtiden – men minst lika viktig är en kontinuerlig kompetensutveckling. Det blir nog den största utmaningen för Uddeholm framöver, liksom för svensk industri i övrigt med tanke på stora pensionsavgångar i kombination med färre sökande till teknik – och industriutbildningar.
– Värmland är ett av Sveriges mest industritunga län och det märks inte minst på exportnettot från regionen. Det är en styrka för oss, men även en utmaning och då i första hand när man talar om långsiktig kompetensförsörjning, bekräftar Johnny Sjöström.
Den moderna process- och stålindustrin kräver en hög kompetensnivå inklusive höga kvalifikationer på medarbetare i produktionen. En högre automationsgrad kräver övervakning och kontroll på en helt ny nivå. För att kunna behålla en världsledande position är det viktigt att Uddeholm ständigt kan fylla på med rätt kompetens och därför satsar man nu mer än någonsin på att förstärka relationerna med akademin i Värmland. Det kommer också att vidareutvecklas tack vare investeringen i den nya pulveranläggningen.