Ons 1 dec / År 39 / Nr 4 2021

Full fart i utvecklingen av Drömläge Mariestad

Mariestad kallas för Vänerns pärla. Ett besök i kommunen räcker för att man ska förstå varför. I Mariestad bor man alltid nära vatten, och i Drömläge Mariestad vill kommunen marknadsföra möjligheten till sjönära boende för fler.

I Mariestad skapas hela tiden nya, attraktiva platser för sjönära boenden. Med Vänerns vyer utanför fönstret hittar alla drömläget oavsett vad man söker: unika tomter eller exklusiva bostadsrätter, etablerade bostadsområden eller bekväma hyresrätter. Eller kanske en alldeles egen lantidyll precis vid vattnet? Oavsett vad som efterfrågas så kan Mariestad leverera med råge.

Bättre livskvalitet nära vatten
Läget vid Vänern skapar fantastiska möjligheter att utnyttja den livskvalitet som ett boende vid vattnet ger. Allt från härliga stränder till orörda naturhamnar och för att inte glömma ett spännande fiske. Alltid på nära avstånd oavsett var man bor i staden.
– I Mariestad tar man sig snabbt och enkelt ut i Vänern med båt. Här finns Europas största insjöskärgård med nära 22.000 öar, holmar och skär. Det största skärgårdsområdet ligger vid Mariestad och domineras av Torsö och Brommö. Båtlivet präglar staden och lockar även många seglingsentusiaster, säger Erik Randén, Mark och exploateringschef i Mariestads kommun.

Bo mitt i semesteridyllen
Mariestad har en expanderande besöksnäring och kommunen rustar för att fler ska upptäcka vilken fantastisk plats Mariestad även är att bo på. I skrivande stund pågår flera bostadsprojekt, såväl privata som inom allmännyttan, för att fler ska kunna bosätta sig mitt i semesteridyllen.
– Mariestad är den lilla kommunen som är på väg att skapa något stort. Våra satsningar visar att vi har en kommun som drivs av visioner och som ser till att genomföra dem. Här kan vi verkligen visa att hållbarhet och tillväxt går hand i hand, kommenterar Susanne Wallner, utvecklingsstrateg i Mariestad.

Bästa läge
Förutom vatten bor man i Mariestad också nära storstäder, naturreservat, moderna skolor och universitet. Mariestad har ett mycket fördelaktigt läge med cirka 30 mil till Stockholm, drygt 17 mil till Göteborg och bara fyra mil till Skövde.
Göteborgs universitet finns etablerade i Mariestad med Institutionen för kulturvård. På utbildningscentret Dacapo finns både universitetsutbildningar samt yrkeshögskoleutbildningar. Att även kompetensnivån är hög i Mariestad är alltså att räkna med.
Allt talar för Mariestad som attraktiv bostadsort. Det är full fart på utvecklingen av Drömläge Mariestad.