Tor 20 jun / År 42 / Nr 3 2024

Fullt fokus på världsmästerskapen med LED-skärmar

Många av Sveriges största evenemang lyfts till en helt ny nivå med hjälp av LED-skärmar från IMPROD i Jönköping. Inför världsmästerskapen i fotboll 2018 kommer branschen att dammsugas på allt vad storbildsskärmar heter – så för den som vill vara säker på att fånga ett av världens största idrottsarrangemang fullt ut gäller det att vara ute i god tid.

IMPROD har ett av Sveriges största sortiment av anpassningsbara LED-skärmar för både inomhus- och utomhusbruk. Inför 2018 har man investerat i ytterligare 200 kvm P3.9mm skärm. Marknadens efterfrågan är emellertid större än utbudet, speciellt när det handlar om att rusta för större evenemang som fotbolls-VM.
– Flera månader och upp till ett halvårs framförhållning är ingen överdrift när det gäller att boka rätt utrustning på rätt nivå för det man vill förmedla, menar Stefan Isaksson, försäljningschef på IMPROD.

Var ute i god tid!
LED-skärmar efterfrågas inte enbart vid stora idrottsevenemang. De används praktiskt taget under alla konserter, musikgalor och mässor som anordnas i Sverige under hela året. Eftersom utrustningen från IMPROD håller för både inomhus- respektive utomhusbruk med bibehållen bildkvalitet är den ofta förstahandsvalet.
– Större aktörer har kanske tillgång till egen utrustning till viss del, men de hyr ofta in kompletterande delar från oss. Samtidigt har vi en stor marknad med många mindre aktörer som är beroende av att hyra ny utrustning för varje evenemang som sätts upp. Därför är det oerhört viktigt att man planerar sitt event tidigt och bokar utrustningen hos oss i god tid, säger Stefan Isaksson.

Det bästa alternativet
LED-skärmar är det bästa alternativet för den som vill kunna visa rörliga bilder med knivskarp skärpa över stora utrymmen. I moderna mässlokaler är LED-skärmen nästan standard idag. Flexibiliteten gör att man snabbt kan ändra skärmens storlek och utförande genom att bygga på eller ta bort moduler.
I IMPROD:s sortiment finns även mindre skärmar inklusive touch-skärmar som används inom handeln, på hotell och i andra offentliga rum. All tänkbar kringutrustning för att koppla in skärmen ingår alltid i priset, både vid försäljning och uthyrning. IMPROD kan till och med bistå med personal som monterar upp och ner skärmarna vid behov.

För evenemang i toppklass
Ett relativt nytt tillskott är så kallade LED-trailers, som är en mobil lösning för utomhusskärmar som behöver flyttas snabbt. Det är den snabbaste och enklaste lösningen för till exempel festivaler och idrottsevenemang som ska visas utomhus. LED-trailers kan också fungera som komplement vid exempelvis ingången till större event. Här har IMPROD tre olika storlekar att erbjuda: 12-16-25 kvm.