Ons 24 jul / År 42 / Nr 3 2024

Genuint familjär känsla på John Bauer Hotel

Samtliga hotell inom Best Western är privatägda och många drivs som familjehotell, vilket naturligtvis sätter sin specifika prägel både vad gäller atmosfär och service. Best Western Plus John Bauer Hotel i Jönköping utmärker sig lite extra då det drivits inom samma familj i 30 år.

John Bauer Hotel är ett av få så kallade Plushotell inom Best Western i Sverige. Utmärkelsen som Plushotell är exklusivt dedikerad till hotell som kan hålla utökade öppettider i såväl reception som restaurang. Andra viktiga mervärden är en särpräglat hög servicenivå och i många fall även en lite mer exklusiv interiör. När det gäller de här bitarna är John Bauer Hotel utan överdrift ett praktexemplar.

Ständiga förbättringar
Familjehotellet drivs idag av vd Katarina Fingal och hennes syster AnnaCarin Fingal som tillhör andra generationen. Nu integreras även tredje generationen då en av ungdomarna pluggar Hotel Management utomlands och de yngre bland annat plockar disk och vattnar blommor på hotellet.

– Att vi fortfarande driver hotellet som ett familjehotell efter så många år är nära nog unikt. Det har blivit en viktig del av varumärket där vi eftersträvar det genuina, familjära och nära, men för den sakens skull är vi ändå varken konservativa eller reaktionära. Vår ambition är att hela tiden förnya, förbättra och nyansera vår verksamhet, säger Katarina.
Det ständiga förbättringsarbetet får uttryck på många sätt. Bland annat i form av den största investeringen i hotellets historia då fastigheten förvärvades av ägarfamiljen. Katarina avslöjar att man även köpte en intilliggande fastighet för att kunna expandera med mötes- och konferensverksamhet.
– Vi är kända för att alltid ha något på gång. Hotellet har genomgått en ständig förvandling under de senaste 30 åren och vår strävan efter att ständigt förnya och förbättra har blivit som ett signum för oss. Till och med under perioder där man inom samhället och näringslivet generellt upplevt en ekonomisk utmaning så har vi fortsatt att expandera.

I fas med Jönköpings utveckling
Katarina berättar även om den spännande utveckling som skett i Jönköping under alla år sedan hotellet grundades. Från början ansågs läget vara något sämre i ett område som då betraktades som stadens baksida. Jönköpings expansion och utveckling har resulterat i att John Bauer Hotel idag huserar på första parkett i hjärtat av staden.
– Jönköpings stadsbyggnadsvision innefattar en strävan efter att bli Skandinaviens mest attraktiva stadskärna bland städer i samma storlek. Vi vill absolut vara med och bidra till stadens fortsatta utveckling. Vårt närområde här intill Munksjön är det allra bästa.
Även geografiskt ligger vi bra till som knutpunkt mellan Stockholm, Göteborg och Malmö, och med endast 25 minuters bilfärd till Jönköping Airport.

En intressant fas i hotellets fortsatta utveckling innefattar en förnyelse av restaurangen. Den öppnade 1998 och har sedan dess succesivt förnyats. Namnet är dock fortfarande detsamma, Ester Kök & Bar, från konstnären John Bauers fru Ester. I detta sammanhang bör också nämnas att det för en hotellrestaurang är väldigt ovanligt att samma namn och koncept bibehålls under så många år. Restaurangen är för övrigt också den första med Svanen-märkning i Småland.
Framtidsvisionerna för John Bauer Hotel ligger i att fortsätta med positiva förändringar och det omfattar även en ambition att kunna dra till sig gäster från den yngre generationen avslöjar Katarina som avslutning.