Ons 24 jul / År 42 / Nr 3 2024

Hagfors är på väg

Belägen längs vackra Klarälven finns Hagfors, hemort för världsmästare och marknadsledande verktygsstål. Men också en plats där närhet, glädje och aktivitet är viktiga värdeord. Genom att vara nära företagare, föreningar och medborgare skapas unika relationer, samarbeten och glädje. Det finns också en närhet till natur, aktiviteter, kultur och människor.

Idag verkar Hagfors kommun för att erbjuda kommunal service och skapa trygghet, tillit och förtroende för såväl kommuninvånare, medarbetare som övriga samarbetspartners.
Visionen är att erbjuda service och rådgivning utöver det vanliga för att bli en attraktivare etableringsort för företag. Vi vill att Hagfors ska vara det självklara valet för företag som vill starta nya verksamheter, säger Åsa Johansson (S), kommunalråd.
Som ett led att bli ännu bättre genomförs nu ett stort strategiarbete som ska pågå i kommunen under 2016. Vad är Hagfors kommun idag, och vart är kommunen på väg? I nära samarbete med näringsliv, medborgare, medarbetare, föreningar och civilsamhället ska det tas fram svar på dessa frågor. Strategin ska visa vägen för hur hela samhället tillsammans ska utvecklas – allt för att göra Hagfors kommun till en bättre plats att leva, bo och verka i.
Det är när vi gör det tillsammans som vi kan skapa den bästa vägen mot framtiden, menar Åsa Johansson.