Mån 24 jun / År 42 / Nr 3 2024

Halmstad Golfarena

Golfbana, gym, café hotell och konferensanläggning. Halmstad Golfarena har många ben att stå på och är en mycket uppskattad anläggning för så kallade aktiva konferenser.

Att golfen står i centrum på Halmstad Golfarena är fortfarande självklart. Här finns en niohålsbana, modern svingstudio, nybyggd inomhushall för närspelsträning och 350 meter lång driving range med utslagsplatser från två håll med varsin bollmaskin.

Anläggningen anses av såväl proffs och elitamatörer vara i absolut världsklass och är en populär anläggning för träningsläger där allt från klubbar till landslag trivs och har roligt. Här kan man i princip träna på alla golfslag man kan tänka sig. Något som allt fler golfare utan elitambitioner också upptäcker – en anläggning för de flesta kategorier golfare helt enkelt.

Det som ursprungligen var en renodlad träningsanläggning för just golf har dock idag växt till att bli en multifunktionsanläggning där golfarna samsas med gymbesökare, fikagäster, hotellgäster och företag som har konferens. Dessutom är det inte helt ovanligt att man finner dessa olika kategorier av gäster i samma personer eftersom det är lätt att kombinera aktiviteterna på Halmstad Golfarena.

Aktiv konferens
Ett av de många företag som valt att göra lite mer av sina möten och aktiviteter är Anticimex, som gärna ser till att kombinera konfererandet med en aktivitet, ett boxträningspass i gymmet, pinnagympa i konferenssalen eller någon skön uteaktivitet i solen, vintertid kanske till och med några varv i det populära skidspåret.

Anticimex är kanske ett företag som inte behöver någon närmare presentation, men har sedan grundandet 1934 utvecklats från ett svenskt familjeföretag till en internationell koncern med över 4 000 anställda i 17 länder. Utöver åtgärder mot skadedjur arbetar man även med att skapa sunda, hälsosamma och hållbara miljöer åt både företag och privatpersoner.

David Säfström, platschef i Halmstad, fick idén till att kombinera möten med fysisk aktivitet när han deltog på Anticimex ledarskapsutbildning Att leda med mod och hjärta. Där ingår alltid någon form av träning som gör att dagarnas utbildningspass blir så mycket enklare att ta till sig.

Att det blev just Halmstad Golfarena som blev platsen för Anticimex aktiva konferenser är heller inte så underligt. Utöver den behagliga miljön och tillgång till konferensrum som passar möten från fyra till 60 deltagare samt all den moderna teknik som behövs finns här också en makalöst fin havsutsikt.

– Det är bra med fysiska aktiviteter som knyter ihop gruppen och skapar gemenskap, säger David. Idag jobbar vi mer ensamma och även om vi har projektgrupper så gör var och en sin egen uppgift. Det är en riktigt bra teambuilding att köra ett svettigt pass tillsammans.

På Halmstad Golfarena med sin multifunktionsanläggning blir det helt naturligt att kombinera möten med aktiviteter som bidrar till att få igång blodcirkulationen och öka koncentrationsförmågan resten av dagen.

– Det blir också mycket enklare att komma varandra närmare när vi slår på varandra i ett boxpass, avslutar David med ett skratt.

Inte bara träning
Utöver möjligheterna till aktiv konferens erbjuder Halmstad Golfarena också något som tilltalar även de konferensgäster som inte efterfrågar träning i samband med möten. I den stämningsfulla miljön med havet som fond erbjuds också mat och fika i toppklass.

– Vi är väldigt stolta över vår mat, säger Martin Siljegård, VD på Halmstad Golfarena. Den bästa feedback vi kan få på det vi serverar är när gästerna kommer och ber om receptet på det som de har ätit.

Till skillnad mot många andra konferensanläggningar blir det heller aldrig stelt och formellt på Halmstad Golfarena. Tvärtom är det alltid uppsluppen stämning som gör att såväl deltagarna i konferenser och andra gäster känner sig som hemma.

Möjligheternas arena
Efter vinterns arbeten har rangen nu försetts med ytterligare 15 utslagsplatser under tak och med infravärme så att det även vintertid ska gå att nöta på svingen.

Utöver den stora rangen med utslagsplatser från båda hållen finns även Himalayas, en äventyrsbana där puttningen sätts på prov, 5 000 kvadratmeter övningsgreener för puttning, chippning och inspel samt massor av övningsbunkrar där sandwedgen får bekänna färg.

– Många av våra konferensgäster väljer att förlägga en av sina aktiviteter till just vår äventyrsbana Himalayas, säger Martin Siljegård. Det är en skön bensträckare där alla kan vara med och ha roligt, även de som inte spelar golf.

Vintertid förvandlas Halmstad Golfarena till Skidarenan och många Vasaloppsåkare har filat på sin form i de konstsnöspår som läggs ut så fort vinterkylan anländer. Till nästa säsong har möjligheterna utökats ytterligare med en 400 kvadratmeter stor inomhushall där träningssugna golfare kan finslipa närspelet både på egen hand och i de populära gruppträningar som ingår i medlemskapet.

– När vår inomhushall står klar kan vi erbjuda konferensmöjligheter för ända upp till 200 personer i en helt unik miljö, berättar Martin.

Sedan 2015 Har Halmstad Golfarena också en niohålsbana med slope-värdering. Det är ingen lång bana, bara 1500 meter med sju par 3-hål och två par 4-hål, men ändå utmanande med linkskaraktär – som sig bör med det havsnära läget. Rödsvingelgräs innebär att skicket alltid är bra, sommar som vinter, och med två enorma dammar har man eget vatten som räckte till bevattning även under förra sommarens värmebölja.