Sön 26 jun / År 40 / Nr 3 2022

Hästnära upplevelser förgyller konferensen

Travsportens riksanläggning Wången, även centrum för islandshästutbildningar och nationellt brukshästcentrum, erbjuder upplevelser för alla sinnen. Bland hästhagar, fjäll, skog och sjö möts konferensgäster i en miljö som gör besöket till ett minne för livet.

Med närhet till hästar och natur erbjuder Wången en helt unik miljö för såväl arbetsmöten som rekreation. I Alsenbygden, bara fem mil från Åre och Östersund, finns en av Sveriges främsta anläggningar för travsport och hästrelaterade utbildningar. Här finns också restaurang, hotell och konferens med hänförande vacker utsikt.

Minnesvärda upplevelser
På Wången möts besökarna av en miljö som främjar samverkan. Här kan gäster som vill få en inblick i hästnäringen uppleva hur det är att leva och arbeta med hästar. Upplevelser och aktiviteter för teambuilding går att boka i samband med alla möten.
– Bland gästerna är det populärt med guidade turer runt Wången och att få prova på att köra travhäst i dubbelsulky. För dem som inte vill, eller kan, interagera med hästar har vi ett stort ett utbud av aktiviteter som till exempel matlagningskurser, gå med snöskor, slappa i relaxavdelningen med bastu och jacuzzibad, historiska vandringar med mera, berättar wärdshuschef Lisa Eliasson.

Genuint jämtländskt mathantverk
För att kunna möta olika konferensgruppers behov har Wången flera lokaler att välja på. Det finns ett traditionellt konferensrum med plats för 40 personer, ett styrelserum för 12 personer samt en aula för 100 personer. Därutöver finns flertalet grupprum.
Mat och dryck är ett centralt inslag i alla konferenser. Wången erbjuder genuint jämtländskt mathantverk med härlagad mat baserad på lokala råvaror i stor omfattning. Wångens wärdshus står för kvalitet i alla led och det märks – många väljer att besöka wärdshuset för en god lunch, såväl hotellgäster som närboende.

Helt kundunika konferenspaket
På Wångens wärdshus finns två olika typer av boenden, ett med moderna enkel- och dubbelrum och ett med rum i unika utföranden i sekelskiftesstil. Alla rum är utrustade med wc, dusch, tv och trådlöst internet. Priserna för övernattning, konferens och middag är konkurrenskraftiga och det är få anläggningar som kan skräddarsy kundunika konferenspaket så som Wångens wärdshus kan.
– Min personal har 9,5 i betyg på Booking.com. Vi är kända för vår personliga service och det är jag stolt över, säger Lisa Eliasson.
Det är allmänt känt att människor som mår bra presterar bättre. Varför inte kombinera affärsmötet med hälsofrämjande natur- och hästnära rekreation nästa gång?