Tor 23 maj / År 42 / Nr 1 2024

Hitta till Västerbottens pärla – i natursköna Norsjö väntar en annorlunda upplevelse

I en naturskön liten by strax utanför Norsjö tronar Källan Hotell Spa & Konferens på Västerbottens högsta berg. En mäktig granskog omfamnar hotellet och inbjuder samtidigt till en lugn och avkopplande miljö. Utsikten från hotellet breder ut sig likt en oändlig ocean med färger och ljus som skiftar efter årstiderna och ger hela anläggningen en perfekt inramning.

Källan Hotell Spa & Konferens bjuder på en oförglömlig vistelse kantad av unika upplevelser oavsett årstid. Maten, naturen, lugnet och ett stort spann av aktiviteter bidrar till en helhet som gör varje besök till en ny upplevelse. Här finns allt samlat under ett tak, välbefinnande förenas med nytta och avkoppling varvas med aktivitet.

Särpräglad hälsoprofil
Hotellet renoverades 2011 och visar nu upp trettioåtta hemtrevligt inredda rum samt två sviter. Konferenslokaler finns i olika storlekar med kapacitet från fyra upp till ett hundratal personer.
– Njutningsfulla måltider serveras i vår ljusa, trevliga restaurang med en fantastisk panoramavy över landskapet. Källans kostkultur är numera ett allmänt känt begrepp där det hembakade Källanbrödet såväl som vårt eget Bordeaux är mycket uppskattade inslag, berättar hotellchef Maria Gustavsson.
God mat och sunda vanor är ett vinnande koncept som ständigt utvecklas och förfinas på Källan Hotell Spa & Konferens.

Ett annorlunda konferensalternativ
Från Åmliden i Norsjö kommun, där Källan ligger, nås Skellefteå, Piteå, Umeå, Arvidsjaur, Lycksele inom allt från en trekvart till ett par timmar. Med norrländska mått är det inga avstånd att tala om.
– Hotellet ligger på bekvämt räckhåll, men samtidigt avskilt med bibehållet lugn.
Källan erbjuder konferensalternativ som ger möjlighet till mycket effektiva kursdagar. Samtidigt integreras fartfyllda aktiviteter som skoterturer, skidåkning, femkampstävlingar men även rogivande upplevelser i spaavdelningen. Här erbjuds bland annat kurbehandlingar, massage, bad i uppvärmd pool samt bastu.
– En trivsam eld i vår grillkåta ute på ön i sjön Källan är en genuin upplevelse. Vi har också en fullutrustad powerbana där konferensdeltagare kan utvecklas i samspel och vässa sin kommunikation, berättar Maria vidare.

En pärla i Västerbotten
Källan Hotell Spa & Konferens är en del av Guldriket i Västerbotten och många utflyktsmål finns i närområdet. Världens längsta linbana, underjordskyrkan Kristineberg, författaren Torgny Lindgrens hemställe, Mårdseleforsen, Tjamstaberget i Malå, samt den berömda rovdjursutställningen i Svansele är några exempel.
– Under sommaren har vi många turister som besöker oss. Det är bland annat via bussresor från södra Sverige samt en hel del tyska turister och andra semesterfirare som unnar sig en lite annorlunda upplevelse, förklarar Maria Gustavsson.
Hotellet arrangerar många olika aktiviteter och evenemang under året. Under den närmaste tiden domineras nöjeskalendern bland annat av en Må-bra helg med minimässa, bastukur och träningspass. Även Sportlovspaket, Påskspecial och helger med musikunderhållning. Det är också en del i den långsiktiga ambitionen där målet är att ännu fler ska hitta till Norsjö och Källan Hotell Spa & Konferens, en pärla mitt i Västerbotten.