Ons 21 feb / År 42 / Nr 5 2023

Högklassig service på Elite Stadshotellet

På Elite Stadshotellet i Västerås trivs både gäster och personal i en familjär atmosfär som byggts upp under drygt ett sekel. Personligt bemötande står i centrum på Västerås äldsta hotell, som även ses som ett viktigt landmärke som många västeråsare har någon form av anknytning till.

Bröllop, dop och födelsedagsfirande varvas med företagsevenemang, konferenser och mässor. Elite Stadshotellet är en naturlig mötesplats i Västerås och har så varit under snart 110 år. Det är en stolt tradition att föra vidare tillsammans med hotellets säregna historik som sitter i väggarna. Det har varit många celebriteter på besök genom åren, och hotellets arkitekt Erik Hahr kan också anses tillhöra den skaran.

Service och engagemang
Elite Stadshotellet andas fortfarande flärd från tidigt 1900-tal men präglas samtidigt av nytänkande med skarpt miljöfokus bland annat. Miljöcertifiering genom Green Key kommer att genomföras under 2016. En ständigt återkommande framgångsfaktor utgörs av bemötandet med högklassig service från hotellets personal.
– Personalen utgör hörnstenar i en framgångsrik hotellverksamhet. Vi har valt att satsa mycket på att uppmärksamma vår personal eftersom vi vet att nöjda medarbetare är mer engagerade och det ger i sin tur nöjda gäster, säger hotelldirektören Cem Gürler.
Många av medarbetarna har dessutom varit på hotellet länge. På Elite Stadshotellet arbetar man genomgående med att ge personalen förtroende och stora möjligheter att få vara med och påverka verksamhetens utveckling. Stor vikt läggs även vid att utveckla och bibehålla en god hälsa med friskvård.
– Vår konferensvärdinna har varit här i ungefär 30 år och det bidrar självklart till att våra återkommande konferenskunder känner sig trygga med att förlägga sina arrangemang här, bara för att ge ett exempel på hur det verkligen lönar sig att satsa på sin personal, tillägger Cem Gürler.

Egen nisch
Gästerna ska uppleva sitt besök på Elite Stadshotellet som något utöver det vanliga. Den unika miljön bidrar till att skapa ett bra underlag för det, men i slutändan handlar det mesta om den upplevda servicenivån.
– Vi har många stamkunder och får ofta höra att det man uppskattar mest med hotellet är vår goda service och personalens engagemang, bekräftar Cem Gürler.
Västerås har en stark och växande besöksnäring. Staden lever också mycket på sin industritradition som idag präglas av globala kontakter vilket i sin tur genererar många gästnätter under året.
– Vi har hittat vår nisch baserat på en helhetsupplevelse som i stort vilar på god service men även på ett brett utbud i form av mat och dryck i vår restaurang, fantastiska festvåningssalar, bra konferensmöjligheter samt ett urval av aktiviteter som anordnas tillsammans med ett antal samarbetspartners. Helhetsintrycket ska vara en trivsam upplevelse med avkoppling i en familjär miljö.

Expansiv kedja
Cem Gürler avslöjar att efterfrågan förväntas vara fortsatt god under resten av året. I takt med att intresset för Västerås ständigt ökar så ökar också trycket på hotellmarknaden. Avslutningsvis säger han:
– Att kunna sticka ut hakan och vara annorlunda är viktigt även om Västerås attraktivitet starkt bidrar till att fylla stadens hotellrum. Elite har för övrigt en offensiv tillväxtambition och under de närmaste åren öppnas nya hotell i Umeå, Uppsala och Stockholm.