Fre 1 mar / År 42 / Nr 5 2023

Hotel Corallen – Njut av havet på land!

-Med ett oslagbart läge vid havet erbjuder vi en mångfald av weekendpaket i vår lugna atmosfär. Relaxavdelning utomhus tillför ny energi åt kropp och själ och kryddas av vår förstklassiga mat från restaurangen, berättar bokningsansvarig Sofia Ekh på Hotel Corallen i Oskarshamn.

Best Western Hotel Corallen ligger helt vid havet och början på hamninloppet till Oskarshamn. Gotlandsfärjan glider förbi och ger en lite spektakulär känsla. En brygga finns där till gäster som anländer med båt. Till övriga besökande finns en stor parkering med god plats för alla slags fordon. Allt i från motorcyklar till bussar och om det önskas finns där även en carport att tillgå. Hotellet har 75 rum i olika klasser. Allt från svit, businessrum, familjerum till budgetrum. Restaurangen med 100 platser erbjuder en läcker meny med ett brett utbud att avnjutas i lugn o ro.

Stor bredd på relax möjligheter både inne och utomhus.
-Relaxen är fantastisk och ligger precis vid havet. En utomhuspool, utsprängd ur klipporna, där vi erbjuder svalkande bad på sommaren och isvaksbad vintertid säger Sofia Ekh. I anslutning till det otempererade badet finns ett uppvärmt kar att värma sig i och tillgång till både vedeldade och el uppvärmd bastu. Önskar man mer tempererad atmosfär besöker man poolhuset med panoramafönster ut över havet. I inomhusrelaxen finns två olika bastualternativ, en ångbastu och en infrarödbastu. Den nybygda strandpromenaden och vackra naturområden direkt utanför, inbjuder till härliga promenader utomhus. Vill man trampa på lite, så finns cyklar att låna på hotellet. Föredrar man inomhusträning finns ett stort gym med allt från vikter till löpband och crosstrainer.

Alla rum i weekendpaket inkluderar relaxen
Weekendpaket erbjuds i många olika varianter. Allt från bröllopsnatt med havsutsikt, romantisk weekend, MC-paket eller familjeweekend i ett av de rymliga familjerummen med ett besök i Astrid Lindgrens värld. Samarbete med andra lokala aktörer ger många möjligheter och stor bredd i utbudet av olika upplevelsearrangemang i närområdet. Hotellet är husdjursvänligt, vem vill inte ta med sig sin bästa vän hunden för spännande utflykter i de natursköna omgivningarna.

Avnjut restaurangens förstklassiga mat med panorama vy över Östersjön
Restaurangen med sitt variationsrika utbud på menyn är öppen alla veckans dagar. Den stora frukostbuffén är omtalad och får många besökare, även om de inte är boende på hotellet. Den vällagade maten är säsongsanpassad, så långt det är möjligt bestående av lokala och närproducerade råvaror. Vegetariskt finns på menyn och önskar man veganskt går det också bra. På vardagar serveras lunch till konferensgäster eller större förbokade sällskap. Kvällstid erbjuds en á la carte, anpassad efter säsongens råvaror med en omsorgsfullt utvald vinlista. Önskas något lättare finns även en bistromeny att tillgå. -Till helgen finns även en seglarmeny med två eller tre rätter, komponerad av köksmästaren Adrian Callaghan. Han är mannen bakom den vällagade goda maten och har jobbat i köket i nästan 30 år berättar, Sofia Ekh. Han har tillsammans med personalen verkligen lyft hotellrestaurangen till nya gastronomiska höjder.