Tor 20 jun / År 42 / Nr 3 2024

Hotell- och konferensupplevelser utöver det förväntade

Elite Hotels är en svensk hotellkedja som har valt en lite annorlunda inriktning. Naturligtvis finns allt det som hör till en komfortabel och uppskattad hotellvistelse, med god mat och sköna sängar, men Elite kan även erbjuda mycket utöver det förväntade. Elite Hotels i Växjö öppnar nya möjligheter med flärdfulla koncept och spännande konferensmöjligheter i kreativa miljöer.

I Växjö möts två världar inom Elite Hotels. I det anrika Stadshotellet, som med sina 163 rum dessutom är Växjös största hotell, finns mycket bevarat från 1800-talets flärd med högt i tak och pampiga salar. Hotellet ligger i hjärtat av Växjö, ett stenkast från centralstationen och med hela stadens utbud av service, sevärdheter och kultur.
En bit därifrån och fortfarande på gångavstånd från stadskärnan kontrar Elite Park Hotel med sin moderna minimalism. Med Växjö Konserthus alldeles intill har hotellet utrymme för såväl konferenser, kongresser och lite festligare evenemang. Tillsammans står de båda hotellen för en helhet i en av södra Sveriges mest besökta städer, i en region som utmärker sig allt mer i fråga om utveckling och tillväxt.

Stjärnor av betydelse
På Elite Hotels har man jobbat hårt för de fyra stjärnorna som tydligt präglar den första bokstaven i hotellkedjans namn. De lyser inte bara upp namnet, utan symboliserar en service och ett engagemang som tål att jämföras.
– Vi strävar efter att ge våra gäster en totalupplevelse och därför erbjuder vi så mycket mer än bara hotellrum. I en växande stad som Växjö är det oerhört viktigt att vi kan erbjuda ett brett utbud, staden får allt fler besökare vilket givetvis gynnar hotellverksamheten. Samtidigt är det viktigt att vi kan erbjuda något unikt, något som gör att man skapar minnen från Växjö, poängterar Helen Bäckstedt, platschef Elite Hotels i Växjö.
På Stadshotellet finns exempelvis den brittiska puben Bishop Arms som årligen lockar uppemot 40 000 besökare. Det är en speciell stämning som måste upplevas, komplett med regionens bredaste utbud av öl- och whiskysorter tillsammans med en spännande pubmeny. Stadshotellet är även vida känt för sin praktfulla festvåning där många celebriteter synts under årens lopp. Återigen en påminnelse om stjärnors betydelse för en lite mer stämningsfull och guldkantad tillvaro.
– Att se varje besökare som en hedersgäst är viktigt för oss. Det gör att vi sticker ut och att man gärna väljer Elite igen. Om vi kan skapa en upplevelse som inspirerar och engagerar – då har vi verkligen lyckats, inflikar Helen.

Från stora möten till individanpassat
En av regionens största konferens- och kongressarenor ligger i centrala Växjö och dessutom vägg i vägg med Elite Park Hotel. Den största salen i Växjö Konserthus rymmer upp till 800 personer och används ofta för viktiga sammankomster på regional såväl som internationell nivå. Ett antal större konferenslokaler finns dessutom på hotellet.
Det finns många fördelar med att bo i anslutning till konferenscentret. Gästerna drar bland annat fördel av det centrala läget samt inte minst smidigheten i att snabbt kunna gå upp på rummet och byta om inför ett viktigt möte. I restaurang Teaterparken kan gästerna koppla av med en välkomponerad måltid som en del av helhetsupplevelsen.
– Shopping, konferens eller avkoppling – oavsett vad det är som lockar till Växjö så finns det fantastiska möjligheter att förgylla upplevelsen med en lite annorlunda hotellvistelse. Vi gör allt för att det ska vara möjligt och eftersträvar ständiga förbättringar i vårt erbjudande. Trenden inom hotellbranschen går mot mer och mer individanpassat, det försöker vi också möta, förklarar Helen Bäckstedt.
Som exempel finns det ett par rum med egen bastu på Stadshotellet, som även har en lyxsvit med Ralph Lauren-tapeter och vardagsrum med plats för mindre möten. Lägg dessutom till ett par årgångsviner – och den perfekta bröllopsvistelsen är tingad.