Tis 9 aug / År 40 / Nr 3 2022

Hotellet som erbjuder personlig service

First Hotel Jörgen Kock ligger mitt i Malmö centrum endast 100 meter från centralstationen.
– Vi är ett medelklasshotell som främst vänder oss mot personer som är ute i tjänsten, men även mot privatpersoner, berättar hotelldirektör Helena Broomé.

First Hotels är en av Skandinaviens ledande hotellkedjor med unika hotell i Sverige, Norge och Danmark.
– Vi har många återkommande gäster som är i Malmö och jobbar med olika projekt och bor hos oss från måndag till fredag. Just nu har vi gäster från ett företag som renoverar en kyrka i stan och det projektet tar nästan ett år, berättar Helena Broomé.
First Hotel Jörgen Kock ligger endast 100 meter från centralstationen, vilket innebär att det bara tar 20 minuter att ta sig till Köpenhamns flygplats.
I Malmö kan man uppleva modern konst, stränder, modern arkitektur som Turning Torso och massor av spännande restauranger och barer.
Jörgen Kock erbjuder hemtrevlig atmosfär och bekväma rum inredda i internationell stil. Hotellets bistro har en öppen brasa och det personliga konferensrummet rymmer 15 personer. I bistron kan gästerna sätta sig ned på kvällen och njuta av hemlagad mat.
Hotellet har 104 rum på cirka 25 kvadratmeter vardera.
– På helgerna har vi många fritidsgäster och eftersom vi har stora rum kan vi ta emot såväl barnfamiljer som idrottsgrupper, säger Helena.

Erbjudanden
För privatpersoner erbjuder hotellet ett antal erbjudanden, till exempel ett spa-paket som innehåller allt från logi i dubbelrum och frukostbuffé till jacuzzi och ryggmassage. Ett annat unikt erbjudande är att gästerna kan ta med sig sina hundar för 50 kronor extra. Då får man med sig både hundfilt, matskål och hundben till rummet.
– Många är mycket glada för att de kan ta med sig sina hundar. Vi har ungefär en hund om dagen på hotellet.
Den största styrkan hos First Hotel Jörgen Kock är personalen menar Helena.
– De får gästerna att känna sig hemma och bryr sig om dem på ett naturligt sätt. Inget är konstlat. Många har jobbat på hotellet länge och känner igen de återkommande gästerna.

Hård konkurrens
Konkurrensen är hård inom hotellbranschen i Malmö.
– För något år sedan byggde en granne till oss ut sitt hotell från 100 till 300 rum. 2015 kommer det att bli ännu värre konkurrens då ett nytt hotell ska byggas med 450 rum bara 200 meter från oss. När det är hård konkurrens blir det svårt att få upp priserna eftersom det blir priskrig mellan oss.
First Hotel Jörgen Kock har 14 fast anställda och lika många extrapersonal.
– Eftersom det byggs många nya hotell så har vi en tuff framtid, men vi ska fortsätta upprätthålla vår personliga service så att våra gäster återkommer, säger Helena Broomé.