Mån 25 sep / År 41 / Nr 3 2023

Hyr trygga och säkra förråd hos SelStor

Inriktningen för SelStor AB är att hyra ut insynsskyddade förråd för både privatpersoner och företag.
Företaget bildades 2006 av Michael Fogelberg och är idag den näst största aktören i sin bransch i Norden.

Under de första åren öppnade SelStor åtta anläggningar i Stockholm och Mälardalen. I december 2012 förvärvades företaget av danska Pelican Self Storage och blev därmed den näst största selfstorageaktören i Norden. Med sina 20 anläggningar är företaget representerat i Danmark, Sverige och Finland.
SelStor erbjuder både privatpersoner och företag lättillgängliga och säkra förråd från 1 till 30 kvadratmeter i Bromma, Kungsholmen, Lidingö, Täby, Åkersberga, Västerås, Örebro och Linköping.
– Verksamheten har gått bra sedan starten. Det finns ett behov av att hyra förråd och det är en marknad som växer, säger Carin Stowe, marknadschef på SelStor.

Torra och säkra förråd
Förråden är insynsskyddade för att man ska kunna förvara sina saker tryggt och säkert.
SelStor har både tempererade och kalla förråd för uthyrning för att möta kundernas behov. Utformningen på förråden skiljer sig något mellan anläggningarna – på vissa är förråden individuellt larmade och takhöjderna kan variera.
I anslutning till förrådsanläggningarna finns välsorterade flyttbutiker med allt flyttmaterial man kan tänkas behöva.
– Vi ger hög service till våra kunder och vi lägger mycket fokus på säkerheten. När våra kunder förvarar saker hos oss så är de verkligen i säkert förvar, säger Carin Stowe.

Vinförråd och gratis släpvagnar
På sin anläggning i Kungsholmen erbjuder SelStor även vinförvaring där vinintresserade kan lagra sina viner i säkra och specialanpassade förråd.
– Vi brukar kalla det för ett vinhotell. Vi har givetvis olika storlekar på vinförråden och vi följer de krav som måste finnas när det gäller temperaturer och så vidare, säger Carin Stowe.
På SelStor kan man låna släpvagnar utan kostnad i upp till ett dygn, som kan hämtas direkt i butikerna eller bokas via nätet. Och man behöver inte ens vara kund hos SelStor för att låna en släpvagn.
SelStor utvidgar nu sin verksamhet i Sverige och nya anläggningar kommer att etableras i Norrköping och Botkyrka.
– Vår framtidsvision är givetvis att växa. Idag är vi näst störst i Norden och vi ska definitivt inte ligga på sämre plats, säger Carin Stowe, som har arbetat som marknadschef på SelStor sedan september 2012.
Carin har minst sagt en brokig bakgrund och har jobbat på ett antal stora bolag, som Warner Brothers, Kodak och HP.