Lör 2 mar / År 42 / Nr 5 2023

I Olofström finns hela världen

Olofström är en kommun där både de stora och små företagen trivs. Här finns enmansföretag och internationella bolag, här finns företag med spännande exportprodukter och innovativa idéer.

Olofström är en motor i västra Blekinge med över tusen företag och en spets inom fordonsindustri- och teknikbranschen. Volvo Cars är det största företaget i kommunen och fordonsindustrin betyder mycket för regionens utveckling. Den ger också förutsättningar för andra branscher att växa.
– I Olofström finns en väl utbyggd infrastruktur, tillgänglig industrimark och ett gott näringslivsklimat. På orten finns också attraktiva boendemiljöer, särskilt för barnfamiljer. Därför är Olofström en bra kommun att bo i samt etablera och utveckla sitt företag i, säger näringslivschef Kjell Persson.

Sveriges Sydligaste vildmark hittar ni i Olofström
Det är inte en slump att Olofström 2019 blev utsedd till Årets Friluftskommun i Sverige. Det har under senare tid gjorts stora satsningar på friluftslivet.

Att det skulle bli vinst i Årets Friluftskommun var ingen självklarhet, men ändå inte helt oväntat.
– Ett gediget arbete ligger bakom och många, både från kommunen, näringslivet och föreningslivet ska känna sig stolta, säger projektledare Filip Wägbo på Olofströms Näringsliv.
Olofströms kommun hyser inte mindre än 237 sjöar och två större åar, däribland världskända Mörrumsån. Fisket är en viktig del i besöksnäringen, med Harasjömåla Fiskecamp som den stora attraktionskraften.
Är då Olofström enbart för fiskare? Nej, den som tror det är fel ute, menar tjejerna på turistbyrån:
– Tusentals besöker Olofström för att paddla kanot i Halen, eller vandra i nobelpristagaren Harry Martinsons fotspår. Sjön Halen är Blekinges största insjö och du behöver gott om tid om du ska upptäcka allt.