Tor 23 maj / År 42 / Nr 1 2024

Infoware möjliggör bättre samarbeten

Alla medelstora till stora företag och organisationer behöver verktyg och system för att kunna arbeta mer effektivt internt. Ju större verksamheten är, desto viktigare är det att den interna kommunikationen fungerar så att alla strävar efter samma mål. Kunskapsföretaget Infowares vd Ulla Tamm vet hur viktigt det är att skapa effektiva processer för ökad konkurrenskraft. Det är en ren överlevnadsstrategi, menar hon.

Vi förlitar oss allt mer på IT för att få vardagen att fungera, både på arbetsplatsen och i hemmet. Infoware hjälper till att skapa effektiva arbetsplatser genom att tillhandahålla och anpassa verktyg för sociala samarbetsplattformar. Det är den nya tidens hållbara IT-tjänster, som inte bara effektiviserar interna processer utan som även kan bidra till att minska resandet med ökat intresse för virtuella möten.
– Den teknik vi arbetar med möjliggör för ett mycket bredare samarbete internt, även mellan olika kontor som kanske finns i olika delar av världen. Med hjälp av tekniken kan man arbeta i samma system och kommunicera utan att vara på samma ställe fysiskt, vilket i sig medför stora besparingsmöjligheter både ekonomiskt och miljömässigt, förklarar Ulla Tamm, som med ett förflutet inom företag som Sema Group och ABB vet hur viktigt det interna samarbetet är för att uppnå lönsamhet.

State-of-the-art samarbetsplattformar
Infoware har arbetat med IBM och Lotus plattformar sedan 1995. I sortimentet ingår även egenutvecklade produkter – den senaste DomainPatrol Social, ett kraftfullt administrativt verktyg för IBM Connections. Under årens lopp har Infoware installerat och driftat avancerade samarbetslösningar på några av världens största företag, bland andra Electrolux som varit en återkommande kund sedan 1997.
– Tjänstekunderna finns över hela Sverige med en viss koncentration i Stockholm och Mälardalen eftersom det är här vi har våra kontor. På produktsidan har vi dock hela världen som marknad, med återförsäljare i USA, Danmark, Storbritannien, Österrike, Holland och Tyskland. Dessutom har vi fler länder på gång, berättar Ulla Tamm.

Kunskapsföretagets livskraft
Infoware står för en mycket vass teknisk kompetens som är svår att överträffa. Eftersom Infoware levererar verktyg till världens mest avancerade IT-plattformar behöver personalen lära sig tekniken i detalj. Kompetenta medarbetare är kunskapsföretagets livskraft, enligt Ulla Tamm.
– Man måste inte vara proffs på allt, men man måste definitivt vara teknikintresserad och målmedveten för att platsa i konsultrollen. Vi anställer experter inom IT-infrastruktur, programmerare, lösningsarkitekter och projektledare.

Söker egen nisch
Det är olika roller som samsas inom Infoware men alla strävar efter samma mål. Ulla Tamm avslöjar att företaget för närvarande är på jakt efter javaprogrammerare bland annat. Avslutningsvis säger hon:
– Vi expanderar och känner en stark optimism för framtiden. Resurskonsulting är hårt konkurrensutsatt på den svenska marknaden, därför försöker vi skapa vår egen nisch genom egna mjukvaruprodukter och expertkonsulting inom och utanför Sverige. Det är på den vägen vi kommer att lyckas framöver.