Ons 6 jul / År 40 / Nr 3 2022

Inga generalister inom gruvnäringen

Flexibla uthyrningstjänster, bred maskinpark, välservad utrustning – Wangeskog Hyrcenter, har allt som behövs för stora som små projekt i Gällivare med omnejd.

Eftersom gruvnäringen dominerar i regionen är det naturligt att Wangeskog Hyrcenter riktar sig till den, men inom bolaget finns även all utrustning som används inom mark- och anläggningsarbeten samt inom bygg.
– Vi har allt från handhållna maskiner som skruvdragare till stora bomliftar. Vi har även fullutrustade bodar för utrustning, lager och personal. Vi kan utrusta en hel arbetsplats om så behövs, säger Daniel Söderberg, platschef vid Wangeskog Hyrcenter i Gällivare.

Smidigt att hyra
Wangeskog Hyrcenter finns efter förvärvet av Hyreslandslaget i Norrland över hela Sverige och uthyrningskonceptet är uppskattat. Speciellt inom föränderliga branscher som bygg och anläggning. Verksamheten i Gällivare är mycket expansiv och det kan direkt kopplas till den stora samhällsomvandling som pågår just nu, där hela samhället Malmberget flyttar för att ge plats för gruvnäringens expansion. Allt som rivs ska byggas upp igen, och då även vara lite bättre än det som var tidigare.
– Vi erbjuder flexibla uthyrningstjänster som passar alla aktörer i vår region. Det är oerhört smidigt att hyra, kunden slipper inte bara binda upp kapital utan behöver inte heller tänka på service och underhåll av maskinerna – det sköter vi, säger Daniel Söderberg.
Sortimentet består av välservade bygg- och anläggningsmaskiner, liftar och entreprenadmaskiner. Maskiner kan aldrig bli bättre än de som använder dem. Därför erbjuder Wangeskog Hyrcenter även ett antal stödtjänster inom varje produktområde, såsom projektstöd, utbildning och underhåll.

Gruvnäringens självklara partner
Utmärkande för Wangeskog Hyrcenter i norra Norrland är att man har en hög servicegrad med välservade maskiner samt en mycket hög kunskapsnivå i bolaget.
– Vi är lyhörda och arbetar för att kunderna aldrig ska behöva uppleva kostsamma stillestånd i sina verksamheter. Detta i kombination med vår fullutrustade maskinpark gör oss till en partner att räkna med i alla lägen, menar Daniel Söderberg.
– Vi är inga generalister utan satsar allt på att vara specialister.