Fre 1 jul / År 40 / Nr 3 2022

Innovation och samarbete i fokus när Karlskrona kommun satsar för framtiden

Karlskrona kommun arbetar för innovativa lösningar tillsammans med näringslivet, allt för att skapa förutsättningar för tillväxt och säkerställa en framtida kommunal service där färre ska ta hand om fler.
Kommundirektör Carl-Martin Lanér menar att det är genom innovation och samarbeten det skapas utveckling och en hållbar framtid.

Vi är en stad med högteknologisk kompetens och en inarbetad innovationskultur, detta har bland annat gjort att Karlskrona kommun återigen är nominerad till Sveriges Digitaliseringskommun, dessutom har var vi värdstad för Sveriges Innovationsriksdag 2019.

För att skapa en ökad förståelse för möjligheter och utmaningar inom näringslivet bjuder kommunen in till Smart City Forum, ett par gånger per år.
– Vi vill alltid stärka och stötta den otroliga kompetens som finns i Karlskrona. Vi vill att det går bra för det lokala näringslivet, därför arbetar vi för att erbjuda snabba och enkla processer, och försöker alltid använda oss av våra lokala företag och organisationer för att utveckla Karlskrona, säger Fredrik Sjölin It-utvecklingschef.

Som enda kommun i Sverige är Karlskrona med i Digital Cities Challenge 2019, ett EU-initiativ som finns för att stötta lokala företagare. Tillsammans med 41 andra städer i Europa arbetar Karlskrona för att hitta modeller för digitalisering som gynnar en ökad tillväxt i det lokala näringslivet.
– Vi arbetar tillsammans i ett lokalt ekosystem med strategi och aktiviteter för ökad konkurrenskraft. Förhoppningen är att företag i Karlskrona ska få ännu bättre förutsättningar att lyckas med sin digitalisering, avslutar Fredrik.