Sön 21 jul / År 42 / Nr 3 2024

Jonas Bergqvist imponeras av Halmstads drivkraft

Jonas Bergqvist har sadlat om och lagt ishockeyklubban på hyllan för att istället fokusera på samhällsengagemang. Som kontorschef på Swedbank i Halmstad är den före detta landslagsspelaren involverad i en rad olika projekt som lyfter såväl människor som företag.

Swedbanks strävan efter att uppfylla drömmar har blivit en ny drivkraft för Jonas Bergqvist, som med sitt sinne för ledarskap och bra laganda har för avsikt att ta lokalkontoret i Halmstad till högsta divisionen. Uppdraget är det fjärde i ledande position sedan Jonas lämnade rinken.
– Jag har varit ledare i 16 år och bytt bransch fyra gånger. Från idrott gick jag vidare till redovisning, därefter storvolymhandel och nu är jag verksam inom bankvärlden. Den gemensamma nämnaren är att samtliga branscher ställer höga krav på att man kan agera snabbt, leverera det som är överenskommet och allra helst överträffa kundens förväntningar, säger Jonas Bergqvist.

Att det blev just Halmstad har mycket att göra med stadens starka utvecklingskraft med en tydlig hälsoprägel. Som avslutning säger Jonas:
– Jag upplever att Halmstad kommun verkligen satsar på att utvecklas och då bland annat genom att främja hälsa. Det märks genom olika insatser som görs runtom i kommunen, det byggs idrottsanläggningar och cykelbanor samtidigt som man satsar på att bli Årets stadskärna 2017. Halmstad vill framåt och det är en drivkraft som både imponerar och tilltalar mig.