Fre 1 mar / År 42 / Nr 5 2023

JP Montage växer på den lokala marknaden

JP Montage i Kallinge gör det mesta inom svetsning, montage och smide.
På 12 år har företaget gått från tre till 20 anställda och vd:n Jan Persson ser fortsatt positivt på framtiden.
– Vi ökar sakta men säkert. Orderstocken ser bra ut, säger han.

Jan Persson startade företaget 2001 och utökade verksamheten 2004 efter att ha köpt en verkstad i Kallinge. Sedan dess har JP Montage växt i sitt närområde Blekinge och Småland och Jan Persson har även blivit årets företagare i Blekinge. Det blev han 2012 för att han valde att anställa ungdomar utan större arbetslivserfarenhet med motiveringen att han ville ta ett större samhällsansvar.
– Flera av de som anställdes då har stannat kvar i företaget och det har fungerat bra, säger Persson.

Inga begränsningar
JP Montage utför all typ av svetsning i olika material, bland annat stål, aluminium, och gjutjärn. Företaget gör allt inom stålkonstruktioner, byggnadssmide, trappor, fastighetsarbeten och dörrmontage. Och mycket annat.
– Vi har inga begränsningar för vad vi kan skapa och montera tack vare vår fullt utrustade verkstad, berättar Jan Persson och fortsätter:
– Vi kan numera även erbjuda våra kunder laserskurna produkter. Vår nya lasermaskin tillåter oss att skära plåt, rostfritt, aluminium och många andra typer av material. Den har givit oss fantastiska möjligheter.
Verkstaden i Kallinge är utrustad med den senaste tekniken och där finns verktygen för att skapa, reparera och montera olika typer av produkter, singelobjekt som legotillverkning.

Lokala marknaden
JP Montage jobbar mycket på den lokala marknaden och håller bland annat på med montering/smide på Vilskolans Förskola i Olofström, nybyggnad av restaurang Tjärö, en biograf i Ronneby samt att man ansvarar för stålkonstruktionen vid installationen av Ronneby värmeverks ångturbin.
JP Montage är certifierat enligt SS-EN ISO 3834-2 och SS-EN 1090-1, och dessa berör svetsarbete och stålkonstruktioner.
– Den sistnämnda certifieringen var vi först i Blekinge med att få, säger Jan Persson.