Tor 23 maj / År 42 / Nr 1 2024

Kärnhem bygger nytt i Södra Station

Många kan leverera moderna hus med attraktiv design i eftertraktade, trygga områden. Många kan även garantera sunda hus med bra materialval, smarta miljölösningar och låg energiförbrukning. Men få kan leverera allt detta komplett i sin helhet i nyckelfärdiga bostadsområden där allt är på plats redan innan inflyttning.

Kärnhem har under våren flera spännande projekt på gång runt om i landet. I Växjö kommer Kärnhem att erbjuda grupphus vid Lugnets Park, lägenheter vid det gamla Vattentornet, men även unika lägenheter i ett helt nytt område i Växjö; Södra Station.

Spännande utveckling
Växjö stationsområde byggdes i slutet av 1800-talet för en stad med knappt 4000 invånare. Nu ska området utvecklas för att passa en modern och växande stad som går mot 100 000 invånare. Det blir ett lyft för Växjö som boendeort med ett tillskott av ett ytterst levande område där handel, kontor och bostäder varvas.
För Kärnhems del blir det i Södra Stationsområdet ett 50-tal attraktiva bostadsrätter med ljusa, luftiga och välplanerade ytor. Typiska kännetecken som mycket hög kvalitet på inredning och materialval kommer att integreras i det nya flerbostadshuset. Kvarteret kommer även att få en grönskande, skyddad innergård med utrymme för umgänge och skapande av nya kontakter.
– Vi har planlösningar och skisser på plats och kommer att starta försäljningen under våren. Redan nu har vi klart för oss vilka typer av bostäder det kommer att bli. Det viktigaste är att vi kan förmedla det budskap vi står för med förankring i ökad boglädje och livskvalitet, säger marknadschef Anna-Maria Lingmerth.
Lägenheterna utvecklas i varierande storlekar från studios till fem rum och kök. Gemensamt för samtliga blir välplanerade ytor med smarta förvaringslösningar och högt i tak med extra ljusinsläpp för ökat välbefinnande.

Nyckelfärdiga bostadsområden
Kärnhem tar ett helhetsperspektiv från början och skräddarsyr nyckelfärdiga bostadsområden inklusive allt – redo för inflyttning. Det är en del av Kärnhems strävan efter att uppnå ökad trivsel där de boende känner stolthet inte bara över sin bostad utan över hela området. Och det ska vara välplanerad och enkelt, allt för att de boende ska få en så smidig start i sitt nya hem som möjligt.
– Det som skiljer oss från många andra är att vi har full kontroll hela vägen från idéskiss till nyckelfärdiga bostadsområden, understryker Anna-Maria Lingmerth. Våra kunder ska känna att vi inte bara ser till det praktiska med smart planering och inte minst prisvärda bostäder utan även bryr oss om deras upplevelse av boglädje.
– Det känns verkligen spännande att få vara med om den här utvecklingen och marknadsföra ett framtidsområde med fantastisk potential inte minst för utveckling av bostäder. Här bor man mitt i city men ändå med lugnet från Söder och dessutom ett stenkast från Växjösjön.