Mån 24 jun / År 42 / Nr 3 2024

Kassasystem enbart nödvändigt ont?

Kunskapsföretaget Cash IT har utvecklat ett av marknadens mest heltäckande sortiment av kassasystem inklusive kortterminaler. Systemen är skalbara och kan integreras med andra affärssystem som exempelvis Visma och Fortnox. Det ger den flexibilitet och valmöjlighet som efterfrågas inom den moderna handeln idag.

Cash IT är ett innovationsdrivande företag som bygger system som skapar värde i kundens processer.
– Bland våra främsta ledord finns driftsäkerhet – ett kassasystem är ett affärskritiskt system som alltid måste fungera, såväl online som offline. Vid försäljningstoppar, som exempelvis julhandeln, blir det extra tydligt att driftsäkerhet är lika med lönsamhet, inleder vd Robert Karlsson.

Först med ny teknik
Cash IT erbjuder både bredd och spets. Bredden syns tydligt i kassasystemen, som kan anpassas till vilken verksamhet som helst och fungera med bibehållen prestanda oavsett hur många kassor och terminaler som ansluts. Allt från små delikatessbutiker till stora grossister inom bygghandeln finns på kundlistan och Cash IT levererar heltäckande service för alla kategorier.
– Redan när företaget etablerades hade vi en vision om att vara först med ny teknik. Vi satsade tidigt på moderna kassasystem som även fungerar offline. Det har visat sig vara rätt väg att gå och idag är vi marknadsledande, säger Robert Karlsson, som själv är systemutvecklare i grunden.
I sortimentet finns även kortterminaler, kompletterande system för kundklubbar och appar för enklare betalning direkt via mobiltelefonen. Idag kan kunderna till och med scanna varor med sin egen mobiltelefon genom att tanka ner en speciell app i butiken, och det är en utveckling som möjliggjorts av Cash IT.

Mer än nödvändigt ont?
Cash IT har kommit långt med att vara lyhörda och introducera nya koncept efter marknadens indikationer. Ytterligare ett exempel utöver självscanningsappar är digitala prisetiketter för hyllkanter. Många större livsmedelsbutiker tillämpar systemet eftersom det ger en stor flexibilitet och kontroll över aktuella priser och erbjudanden.
– Cash IT är inte ett stort företag, men systemen har fått ett enormt genomslag och bland kunderna finns några av Sveriges största kedjebutiker. Vi har även kunder i Norge och Danmark, samt är på väg in i Finland nu.
Robert Karlsson beskriver Cash IT som en viktig partner för företag som verkar inom handel och logistik. Med digitaliseringen och e-handelns utveckling ökar behovet av att koppla ihop kassa och logistiksystem för uppdatering av lagerstatus och så vidare. Det är en utveckling som Cash IT gärna driver.
– Kassasystem ses ofta som ett nödvändigt ont men det är oerhört viktigt att de fungerar. Vi erbjuder även heltäckande support enligt konceptet ”Single point of contact”, det vill säga en kontakt sköter alla typer av frågor, vilket underlättar för kunderna. Vi vill behålla tillgänglighet och enkelhet även om systemen blir mer komplexa och Cash IT växer som företag, avslutar Robert Karlsson.