Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Konferens med kurortstradition för mer energi och kreativitet

Ronneby Brunn Hotell är på flera sätt rätt plats för den som behöver fylla på med energi. Hotellet ligger i direkt anslutning till den vackra Brunnsparken, vida känd för sin blomsterprakt och rogivande omgivningar. Faktum är att människor har vallfärdat hit i sekler för att dricka ur den järnhaltiga hälsokällan som gett både hotellet och parken namn.

Den gamla kurortstraditionen förvaltas på Ronneby Brunn SPA med tio stycken behandlingsrum. På hotellet finns ett helrenoverat spa med elva behandlingsrum, pool inne såväl som ute, bubbelpool och bastu. Det bästa av allt är att ett besök på Ronneby Brunn spa kan avrundas med en kort promenad ner till den ursprungliga hälsokällan som är öppen för allmänheten.
Hälsokällan Ronneby Brunn och Brunnsparken utgör de facto viktiga kulturskatter för hela sydöstra Sverige. Brunnsparken är ett av Blekinges största besöksmål och har under åren prisats för sin naturrikedom, bland annat med utmärkelsen Sveriges vackraste park och Sveriges mest inspirerande park. En riktigt bra plats för den som vill och behöver fylla på sin energi och kreativitet.

Skräddarsydda konferenser – varje gång
Energi och kreativitet är även två viktiga ledord för en lyckad konferens. Varför inte kombinera affärsmötet med hälsofrämjande rekreation nästa gång? Det är allmänt känt att människor som mår bra presterar bättre. Genom att kombinera en härlig spaupplevelse med en viktig konferens är därför en riktigt god idé. Och på Ronneby Brunn blir man knappast besviken över utbudet.
Alla som erbjuder konferensmöjligheter vill nog marknadsföra sig som unika med förmågan att möta kundens önskemål, men det är få anläggningar som kan skräddarsy kundunika konferenspaket som Ronneby Brunn kan.
– Här blir inget besök det andra likt, tack vare de stora ytor som finns till förfogande kan konferensteamet skapa helt nya miljöer inför varje nytt möte. Det ligger helt i linje med ambitionen vi har om att skapa en känsla av överraskning, som för övrigt präglar hela hotellverksamheten. Vi kan konkurrera med våra unika värden, säger Stefan Carlsson, säljchef Kongress.
Att konferera på Ronneby Brunn ska vara en upplevelse värd att ta med sig hem och minnas. Därför förespråkas möten på nytt sätt, till exempel som kombinerade paket med spa, golf eller andra aktiviteter. Eller varför inte bara ta en promenad i den vackra parken och inspireras av vyerna där? Det finns med andra ord alla möjligheter att skapa en unik upplevelse som passar alla.

Imponerande ytor
I tre avdelningar kan Ronneby Brunn erbjuda möteslokaler för alla tillfällen, från större kongresser och mässor och ner till små personliga möten med en handfull deltagare.
Med sina 22 möteslokaler är Ronneby Brunn Blekinges största kongress- och konferensanläggning, då även nyrenoverade Blekinge Convention Center är en del av anläggningen. I den största lokalen, kongresshallen på 2500 kvm, ryms upp till 480 personer i biosittning.
Den anrika Brunnsrestaurangen har även den renoverats. Den nybyggda glasverandan är ett perfekt komplement för att kunna servera olika slags bufféer och samtidigt få plats med 550 personer i den stora restaurangen.     
Med alla dessa imponerande ytor till förfogande står Ronneby Brunn redo att möta en marknad som är större än Blekinge. Redan idag finns samarbeten med externa aktörer som förgyller tillvaron med olika evenemang. Några exempel är veteranbilseventet Nostalgia och konstrundan.
Genom att knyta fler samarbeten med lokala och regionala entreprenörer hoppas man på ett ännu större intresse för Ronneby Brunn framöver.

Fakta om Ronneby Brunn Hotell
Ronneby Brunn Hotell ingår i en nordisk koncern, Norlandia Hotel Group, som sammantaget har 28 högklassiga hotell i Sverige och Norge.

På Ronneby Brunn Hotell:
265 rum
Rum för funktionshindrade
Gratis parkering
22 konferensrum
Kongresshall
Spa med 10 behandlingsrum
Pool, bastu, gym
Jacuzzi inomhus och utomhus
Jacuzzi på rummet (sviter)
Gratis wifi
Restaurang och bar
Livingroom att hyra
Tvättmöjligheter

I området:
Flygplats 7 km
Tågstation 2 km
Golf 500 m
Brunnsparken 0 m
Äventyrsbad 0 m
Skärgård 1 km