Lör 2 mar / År 42 / Nr 5 2023

Konferens, spa och golf i den småländska idyllen

Vill man ha en hotellupplevelse utöver det vanliga ska man åka till Småland. Cirka tre mil söder om Jönköping ligger Hooks Herrgård på bekvämt räckhåll, men ändå tillräckligt långt bort för att kunna utlova ett välkommet miljöombyte. Med anor från 1300-talet hälsar en unik hotell- och konferensanläggning gästerna välkomna till en rofylld oas som nu kompletterats med en ny spa-anläggning.

Det tycks ligga någon form av magi över Hooks Herrgård. I den trolska miljön med sjöns glittrande vatten och skogens grönska alldeles inpå knutarna stoltserar en komplett hotellanläggning där man verkligen förstår värdet av en stunds avkoppling.

Med den småländska skogen som inspiration
För att intensifiera känslan av ro och fridfullhet har familjen Edberg, som drivit hotellet sedan 1963, satsat på en helt ny spa-anläggning med tre varma källor och en omgivning som påminner om den småländska skogen.
– Vi ville skapa något som får miljöerna inom- och utomhus att smälta ihop. Därför har vi satsat på svarta kakelplattor och en belysning som känns magisk, precis som den omgivande skogen, berättar vd Hans Edberg.
Spa-anläggningen är på hela 1300 kvadratmeter och välkomnar såväl privat- som konferensgäster. Här kan man bland annat ta en simtur i den 20 meter långa varma och sköna inomhuspoolen, det finns även en kallvattenpool om man föredrar det. Det finns dessutom en härlig varm källa att ta ett dopp i under bar himmel alldeles vid kanten av sjön. Flera bastubad samt salt och ångrum kompletterar utbudet.
Vill man först träna innan bad och relax finns det ett gym på taket, hotellet erbjuder även gruppträning i yogarummet eller vid poolen. På Hooks Herrgård har man verkligen tänkt på allt då man designade sitt spa, som till och med har en hydromassagepool under tak utomhus.

Perfekt för konferens
Med sitt gynnsamma läge mellan Malmö, Göteborg och Stockholm är Hooks Herrgård det perfekta alternativet för en lyckad konferenshelg. Här finns alla tänkbara förutsättningar för att kunna genomföra en effektiv och givande företagskonferens i en unik och spännande miljö.
Stora luftiga samlingslokaler som rymmer upp till 300 personer finns att tillgå, men även grupprum för den mindre skaran. Anläggningen har ett antal konferensvärdar som ordnar med allt från tekniska hjälpmedel till aktiviteter kombinerat med mat och dryck. Många konferenser förgylls av en spaupplevelse samt en golfrunda på en av två golfbanor som ligger intill hotellet.
– Vi anordnar olika golfpaket och tillhandahåller det mesta man kan önska sig i samband med det. När det gäller golf och konferens är det nog få som kan slå oss när det gäller erfarenhet, vi är nämligen pionjärer inom båda, säger Hans Edberg.

Utvecklar restaurangen i nästa steg
Både konferens och weekend förgylls av de förstklassiga gastronomiska upplevelser som Hooks Herrgård kan erbjuda. Hotellet har två restauranger, en för frukost, lunch och middag samt större evenemang i herrgården samt en golfrestaurang med dagens lunch samt fika.
På Hooks Herrgård har man nyligen anställt en Food & Beverage Manager och nästa steg blir att utveckla restaurangen och förfina konceptet för framtiden. På Hooks Herrgård bevaras traditioner omsorgsfullt, men när det gäller komfort och service lutar man sig aldrig tillbaka. Det vill Hans Edberg välkomna fler att få uppleva.