Tor 23 maj / År 42 / Nr 1 2024

Konferera kungligt på Kalmar Slott – en tradition sedan 1397

Att mötas i en historisk miljö är både lärorikt och inspirerande. I Kalmar finns unika konferensmöjligheter tack vare anrika Kalmar Slott som bevarats och varsamt rustats upp för det moderna mötet. Här kan viktiga konferenser och möten utformas helt efter kundens önskemål, personalen på Kalmar Slott hjälper till med det mesta och är vana vid att sätta guldkant på viktiga möten.

Kalmar Slott är en historisk arena för fest och konferens och här har viktiga möten anordnats sedan 1397. Idag är slottet en fantastisk anläggning för konferenser, diplomeringar, möten, föreläsningar, bröllop och fester.
Den som väljer att anordna en konferens på Kalmar Slott kan kombinera denna med en historisk middag där renässansens matkultur får komma till liv med historiska rätter, skådespel och underhållning. Eller varför inte utmana kollegorna på en skattjakt genom slottet? Kungakoden är en uppskattad aktivitet som engagerar alla deltagare.

För större och mindre sällskap
Bland slottets många salar och vrår finns lokaler som passar de flesta arrangemang, och gemensamt för samtliga är deras kungliga historia och imponerande ålder. Allt är dessutom smakfullt utformat och inrett med kvalitet och komfort som främsta ledord.
För konferenser, föreläsningar, filmvisningar och konserter används ofta Gröna salen, slottets näst största sal som huserade stora fester under sina glansdagar. Idag är salen uppdaterad med modern ljudanläggning, projektor, internetuppkoppling och bekväma stolar med plats för upp till 220 personer.
Den lite mindre konferensgruppen bokar däremot hellre Sven Månssons sal för möten. Denna sal var under 1600-talet ståthållare Sven Månsson Eketräs bostadsvåning. I den vackra salen finns ett stort antal ursprungliga väggmålningar och de vackra fönstren släpper in gott om ljus och ger utsikt över inre borggården.

Ny teknik i gammal miljö
På Kalmar Slott finns genomgående tillgång modern konferensutrustning och slottet är dessutom försett med både fiberkabel och WIFI. Angelica Neüman, bokningsansvarig, berättar om den senaste satsningen som gjorts och poängterar glädjen i att kunna erbjuda nytänkande och spännande lokaler för möten och konferenser.
– Satsningen började redan under 2010 och nu håller de sista detaljerna på att falla på plats. Vi har verkligen tänkt på helheten när vi arbetat fram våra nya konferensmiljöer. Slottets historia ska kännas närvarande samtidigt som den moderna konferensen ska kunna utformas efter kundens önskemål, säger Angelica.

Dinera som på Gustav Vasas tid
Under nästan två år har det dessutom gjorts en storsatsning på en om- och tillbyggnad av slottets kök, och nu i augusti öppnade slottets nya restaurang med serveringslokaler i valv från Gustav Vasas tid.
– Det känns fantastiskt att äntligen vara i mål med detta projekt, säger slottschefen Mimmi Mannheimer. Vi ser mycket fram emot att kunna erbjuda en helt ny typ av kulinarisk upplevelse och i samma veva sätta Kalmar på restaurangkartan.
De nya serveringslokalerna har sammantaget över 200 sittplatser, väl inredda för att spegla den historiska miljön man befinner sig i samtidigt som de återspeglar dagens formvärden.