Sön 21 jul / År 42 / Nr 3 2024

Konferera på norrländskt vis

I en naturskön liten by strax utanför Norsjö tronar Källan Hotell Spa Konferens på Västerbottens högsta berg. En mäktig granskog omfamnar hotellet och inbjuder samtidigt till en lugn och avkopplande miljö. Utsikten från Källan breder ut sig likt en oändlig ocean med färger och ljus som skiftar efter årstiderna och ger hela anläggningen en perfekt inramning.

Källan bjuder på en oförglömlig vistelse och unika upplevelser oavsett årstid. Maten, naturen, lugnet och ett stort spann av aktiviteter. Här finns allt samlat under ett tak, välbefinnande förenas med nytta och avkoppling varvas med aktivitet.

Särpräglad hälsoprofil
Hotellet renoverades 2011 och visar nu upp trettioåtta hemtrevligt inredda rum samt två sviter. Konferenslokaler finns i olika storlekar med kapacitet från fyra upp till hundra personer.
– Njutningsfulla måltider serveras i vår ljusa, trevliga restaurang med en fantastisk panoramavy över landskapet. Källans kostkultur är ett känt begrepp och vårt hembakade Källanbröd är mycket uppskattat, liksom vårt eget Bordeaux, berättar hotellchef Maria Gustavsson.
God mat och sunda vanor är ett välförankrat koncept på hotellet som ständigt utvecklas och förfinas.

Ett annorlunda konferensalternativ
Från Åmliden, där Källan ligger, nås Skellefteå, Piteå, Umeå, Arvidsjaur, Lycksele inom allt från en trekvart till ett par timmar. I norrländska mått mätt är det inga avstånd att tala om.
– Hotellet ligger på bekvämt räckhåll, men samtidigt avskilt med bibehållet lugn, förklarar Maria.
Källan erbjuder konferensalternativ som ger möjlighet till mycket effektiva kursdagar. Samtidigt integreras fartfyllda aktiviteter som skoterturer, skidåkning, femkampstävlingar men även rogivande upplevelser i spaavdelningen. Här erbjuds bland annat kurbehandlingar, massage, bad i uppvärmd pool samt bastu.
– En trivsam eld i vår grillkåta ute på ön i sjön Källan är en genuin upplevelse. Vi har också en fullutrustad powerbana där konferensdeltagare kan utvecklas i samspel och vässa sin kommunikation.

En pärla i Västerbotten
Källan hotell är en del av Guldriket i Västerbotten och många utflyktsmål finns i närområdet. Världens längsta linbana, underjordskyrkan Kristineberg, författaren Torgny Lindgrens hemställe, Mårdseleforsen, Tjamstaberget i Malå, samt den berömda rovdjursutställningen i Svansele är några exempel.
– Under sommaren har vi många turister som besöker oss. Det är bussresor från södra Sverige, många tyska turister samt semesterfirare som unnar sig en lite annorlunda upplevelse. Emellanåt arrangerar vi även olika aktiviteter och musikarrangemang. Nu närmast i nöjeskalendern har vi en vinprovarmiddag tillsammans med Carl Jan Granqvist. Därefter följer en lyx- och flärdhelg med minimässa, bastukur och träningspass. Närmare jul dukar vi upp julbord, julluncher, luciatåg och andra aktiviteter. Målet är att ännu fler gäster ska hitta till Källan hotell, en pärla i Västerbotten, avslutar Maria Gustavsson.