Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

Kyl & Elektroservice, vitvaruspecialisten för både företag och privata bostäder

Kyl & Elektroservice i Eskilstuna är vitvaruspecialisten som är lika välkänd bland fastighetsbolag, restauranger, storkök och butiker som i privata bostäder. Med en erfaren och kompetent personal servar och reparerar man allt från storköksutrustning och butikskylar till vitvaror i privata bostäder. Nyligen har man också blivit återförsäljare och serviceagent för välkända Allaway Centraldammsugare.

Det hela började 1978 med försäljning och service av kyl, frys och spisar på den privata marknaden i Eskilstuna. När företaget sedan blev medlem i Serviceföretagens Riksorganisation blev man auktoriserad och fick utföra garantireparationer, vilket öppnade dörren till en helt ny marknad med företag inom t ex hotell, restaurant, storkök och livsmedelsbutiker som kunder. Samtidigt växte det geografiska verksamhetsområdet till att i dag omfatta i princip hela Södermanland och delar av Västmanland.

Företagsmarknaden dominerar
– Installation, service och reparationer av vitvaror för privata hushåll är fortfarande en viktig del för oss, men företag och offentlig sektor utgör ändå den ojämförligt dominerande delen av verksamheten säger Ylena Paulsson, administrations och ekonomiansvarig på Kyl & Elektroservice. Bland kunder på företagsmarknaden finns bland annat bostadsföretag där vi sköter service och underhåll av tvättstugor, kyl & frys och spisar. Inom dagligvaruhandeln och bensinstationer handlar det främst om service av kyl & frysdiskar, för att nu ta några exempel.

Centraldammsugaren det optimala städredskapet för dammallergiker
– Sedan slutet av februari 2011 är vi återförsäljare för Allaway Centraldammsugare, och här ser vi en stor tillväxtpotential, säger Ylena och fortsätter. Vi tillhandahåller såväl försäljning och installation som service på dessa system. Fördelarna med en centraldammsugare är många. Dels slipper man dra runt på en väsnande och otymplig damsugare eftersom själva aggregatet kan vara placerat i t.ex. källaren, och dels slipper man allt det damm som faktiskt yr omkring när man dammsuger konventionellt, vilket uppskattas av alla dammallergiker. Även livslängden är betydligt längre på en centraldammsugare. Det finns gott om dokumenterade exempel på centraldammsugare som är över 20 år gamla och fungerar felfritt än i dag. Installationen är lätt utförd för en fackman, även i äldre hus. Förutom hos dammallergiker är centraldammsugaren det optimala städredskapet även för hotell. I stället för att släpa runt på en otymplig dammsugare behöver man bara sätta in en slang i ett uttag i väggen.

Kompetensutveckling prioriterad
– Nya produktområden tillkommer med jämna mellanrum. Centraldammsugaren är ett exempel på detta och service & underhåll på löpband och träningscyklar är ett annat. I dagarna kom vi överens med ett företag som säljer kaffemaskiner till företag, hotell, butiker m.m. Vi kommer i fortsättningen sälja och serva Bianchi Vending kaffemaskiner. Det är viktigt att alla våra servicetekniker är utbildade på de produkter vi servar. Kompetensutveckling är därför en prioriterad del inom vårt företag. avslutar Ylena Paulsson.