Ons 29 maj / År 42 / Nr 1 2024

Lång erfarenhet av fastighetsförvaltning

Ambitionen hos Egeryds Fastighetsförvaltning är att vara det självklara valet för alla som äger en fastighet.
Bolaget förvaltar bostadsrättsföreningar, kommersiella fastigheter och hyresrätter.

Egeryds Fastighetsförvaltning har sedan starten 1989 vuxit och idag har företaget två kontor i Örebro och Lindesberg.
Bolaget sysselsätter 26 fast anställda, men växer i personalstyrka under sommaren då yttre skötseluppdragen är många.
Egeryds har ett komplett utbud av tjänster för bostadsrättsföreningar och kommersiella fastighetsägare.
– Inom fastighetsförvaltning utför vi både teknisk förvaltning, ekonomisk förvaltning och fastighetsskötsel. Många av våra konkurrenter har delar av vårt utbud, men vi kan erbjuda helheten, säger Niklas Pettersson, kommersiell förvaltare på Egeryds Fastighetsförvaltning.

Det självklara valet
Affärsidén hos bolaget är att utveckla och förvalta fastigheter tillsammans med kunderna och vara det självklara valet för alla som äger en fastighet.
Inom fastighetsskötsel utför Egeryds allt från tillsyn och skötsel av tekniska installationer till trädbeskärning och trappstädning. Man kan dessutom hjälpa till med snöröjning, jourtjänst, felanmälan och all typ av trädgårdsskötsel.
Egeryds har ett fastighetssystem som är väl anpassat för att bedriva en modern ekonomisk förvaltning. Bolaget hjälper fastighetsägare med all hantering av hyror, aviseringar, betalningar och påminnelser.
Inom teknisk förvaltning hjälper Egeryds till med upphandling, underhållsplanering, myndighetsbesiktningar, driftsoptimering, hyresgästkontakter och systematiskt brandskyddsarbete.
– Vi växer på alla våra kundgrupper, framför allt på bostadsrättsidan, men vi har också lång erfarenhet av kommersiell förvaltning. Vi erbjuder våra kommersiella kunder hjälp med lokaluthyrning och anpassningar, säger Niklas Pettersson.

Två bolag
Till en början fanns all verksamhet i ett bolag, men 2008 delades verksamheten upp i ett förvaltningsbolag (Egeryds Fastighetsförvaltning AB) och ett fastighetsbolag (Egeryds Fastigheter AB). Syftet var att kunna fokusera på att göra förvaltningsbolaget till proffs på extern förvaltning och fastighetsbolaget till proffs på utveckling av de egenägda fastigheterna.
– Vi har profilerat oss starkt de senaste åren med att bland annat byta logga och lanserat en ny hemsida. Vi vill visa att vi har en stark framtidstro.
Visionen för Egeryds är att expandera på fler orter.
– Vi växer med våra kunder hela tiden och har en ambition att ständigt fortsätta utvecklas. Vi vet att det finns en marknad och vi har en bra produkt att erbjuda som vi kan växa med, säger Niklas Pettersson avslutningsvis.